Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Csúcstechnika Kunszigetről

A németországi központtal dolgozó Sick AG cégcsoport 4500 alkalmazottat foglalkoztat, közülük a hat németországi gyára után legnagyobb magyarországi üzemében, Kunszigeten 150-et. Ez utóbbi fejlődött a legtöbbet az elmúlt tíz évben.
A Sick AG tíz éve települt Magyarországra, Kunszigetre. Az induláshoz hatmillió eurót fektetett be a társaság, s évente fél-egymillió eurót fordított fejlesztésre. A társaságnak Németországban hat gyára van, s a világban negyven leányvállalata. A Németországon kívüli gyárak közül a Kunszigeten lévő foglalkoztatja a legtöbb munkatársat, és ez az üzem fejlődött a tíz évvel ezelőtti indulás óta a legjelentősebben.
A Sick kunszigeti gyára nemrégiben emlékezett meg a tíz évvel ezelőtti indulásról. Vidó Imre ügyvezető igazgató a Kisalföldnek elmondta, üzemük idei forgalma eléri majd a 4,5 milliárd forintot. Kunsziget csúcstechnikai termékeket gyárt – összefoglaló néven optoelektronikai termékeket –, így biztonságtechnikai fényfüggönyöket, környezetvédelmi szenzorokat és komplett analizátorokat, pneumatikus érzékelőket automatizáláshoz.
A rendezvényen ott voltak a társaság testvércégeinek képviselői is. Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere úgy értékelte a cég községbe települését, hogy az munkahelyek teremtésével nem kis mértékben járult hozzá a település fejlődéséhez. Azt külön is megköszönte, hogy a társaságnál a magyar gyár folyamatos bővítéséről és fejlesztéséről gondoskodnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaúd-Arábia a WTO tagja

Szaúd-Arábia tegnap hivatalosan a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 149. tagországa lett. A WTO… Tovább olvasom