Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Csúcsmodell győri karosszériával

Folytatás az 1. oldalról.

Az R8-as az Audi minden eddiginél gyorsabb és erősebb sportautója lesz. Álló helyzetből 4,6 másodperc alatt éri el a 100 kilométeres sebességet, 309 kilométeres végsebessége pedig a Forma–1-et idézi. A tegnap esti párizsi sajtóbemutatón látványos műsor keretében mutatta be az R8-at dr. Martin Winterkorn. Az Audi AG igazgatótanácsának elnöke felidézte, hogy az R8-as sportautó ötször nyerte meg a Le Mans 24 órás autóversenyt, így a névnek nemcsak híre, hanem rangja is van. Tulajdonképpen ennek a sport-

autónak kezdődik el most a sorozatgyártása, amelynek előállításából a győri Audi Hungaria Motor Kft. is jelentősen kiveszi részét.
Az új sportautót mától rendelhetik meg azok, akik nemcsak a sebességet szeretik, hanem 104 ezer euróval is rendelkeznek. A magyar pénzben számolva közel 30 millió forintos autóból naponta 15 készül a németországi neckarsulmi gyárban. A gépkocsiról annyit árultak el, hogy 1,90 méter széles, 4,43 méter hosszú és 1,25 méter magas.
Ez a típus az Audi első középmotoros autója, ami azt jelenti, hogy az erőforrás nem elöl és nem hátul, hanem pontosan a gépkocsi közepén helyezkedik el.
Az R8-as nemcsak erőben igazi sportautó, hanem formájában is emlékeztet a sport világára. Erőteljes hátsó része azt a benyomást kelti, mintha egy ereje teljében lévő futóatléta lenne, aki éppen ugrásra készül. Különlegesek az autó lámpái is, formáját a sydneyi operáról mintázták.
Az R8-as győri kooperációja nemcsak azért jelentős, mert az Audi győri szerszámgyárában újabb munkahelyek teremtődtek, hanem azért is, mivel a győri gyár történetében ismét mérföldkőhöz érkezett. Eddig is Győrött készültek az Audi TT-s sportautói, azzal azonban, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. szállítja az R8-as számára a motorokat és a karosszériaelemeket, Győr pozí-

ciói tovább erősödtek abban, hogy ne csak a motorgyártásban, hanem az autó-összeszerelésben is bővítse kapacitásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt új tanterem a Váci-iskolában

Elkészült a Győrszentiváni Közösségi Ház beruházásának első üteme,

a Váci-iskola a… Tovább olvasom