Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Csornán ötszáz csomagot osztanak szét

A rábaközi karitatív szervezetek év végén, az ünnepek idején különös figyelemmel fordulnak azok felé, akik rászorulnak a segítségre. Élelmiszert, a gyerekeknek édességet, ruhákat ajándékoznak.
Év végén, karácsony közeledtével a karitatív szervezetek feladatai is megnőnek. Sokan vannak ugyanis rászorulók, akik tőlük várnak segítséget, adományt, ajándékot, hogy az ünnepek számukra is kellemesen teljenek. A Rábaköz településein is számos idős, beteg ember él, vagy nagycsaládosok, akik igényik a törődést. A Kisalföld körképéből kiderült: a civil szervezetek eleget tesznek az elvárásoknak.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapuvári csoportjánál megtudtuk: ajándékcsomagokat állítanak össze a rászorulóknak. Ehhez a tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket az egyik helyi élelmiszerüzlettel együttműködve szerzik be. Azaz a boltban rendezik a gyűjtést.
Az adventi időszak egyik hétvégéjén a kapuvári gyerekeknek játszóházat rendeztek a városban. Ott a máltaisok meleg teát, illetve édességcsomagot osztottak a résztvevőknek.
A Vöröskereszt kapuvári szervezete szintén élelmiszerrel lepte meg a rászorulókat. Az ajándékozást a helyi családsegítő intézettel, illetve a máltai szolgálattal közösen rendezték meg. Takácsné Szakács Ilona, a Vöröskereszt területi szervezetének vezetője érdeklődésünkre elmondta: a területükön működő önkormányzatok, iskolák, óvodák, illetve Vöröskeresztes titkárok javaslatára a rászoruló családok is kapnak csomagot, adományt. Ezekben akár gyermekruházatot, édességet is találhatnak a megajándékozottak.
Koloszár Sarolta, a Vöröskereszt csornai vezetője is arról számolt be, hogy decemberben adományokat gyűjtenek azoknak, akik máshonnan nem számíthatnak segítségre.
– A csornai polgármesteri hivatal, a máltai szeretetszolgálat és a Vöröskereszt közösen adja össze a csomagokba valót – jegyezte meg. – Mi gyümölcsöt tudunk adni az óvodásoknak, viszünk az idősek napközi otthonába, a nyugdíjasklub tagjainak, a Reménysugár Egyesületnek. Nekik, ha adomány érkezik hozzánk, játékokkal is tudunk kedveskedni. Az ajándékok mellett vásárlási utalványt is osztunk ilyenkor, amit az egyik csornai üzletben lehet levásárolni.
„ Igyekszünk minden korosztályra odafigyelni egész évben, de az ünnepek idején fokozottabban. Számíthatnak ránk az egyedül élők vagy azok, akiknek gyerekeik távol vannak, vagy nincsen családjuk.”
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportjánál is tudják, kinek van szüksége gondoskodásra. Varga József, a szervezet helyi vezetője úgy tájékoztatott, hogy legnagyobb akciójuk az élelmiszergyűjtés. Az adakozóknak köszönhetően közel ötszáz csomagot készítenek, amiből jut a városban és környékén élő rászorulóknak is. Hagyomány már, hogy karácsonykor a kórházba is ellátogatnak, ahol ajándékokat adnak azoknak a betegeknek, akik az ünnepeket az intézményben kénytelenek tölteni. A sorból nem maradnak ki a Margit kórház dolgozói sem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálba indul a média

Pontosan négy évvel ezelőtt vette saját kezébe báljának szervezését a regionális média. Tovább olvasom