Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Csornai Tesco: újra van építési engedély

Várhatóan év végére kinyithat a csornai Tesco áruház. A soproni jegyzőtől kaptak fennmaradási és építési engedélyt, miután a bírósági eljárás megszűnt az ügyben.
Úgy tűnik, minden akadály elhárult a csornai Tesco áruház építésének befejezése elől. A soproni jegyző, mint a közigazgatási hivatal által kijelölt hatóság, megadta a beruházónak a fennmaradási és az építési engedélyt. A csornai polgármester abban bízik, hogy már karácsonyra megnyitják az áruházat.
2004 januárjában vevő jelentkezett a Csukás-szakközépiskola sporttelepére. A 86-os főút menti, közel kéthektáros ingatlant egy, akkor még ismeretlen cég vásárolta meg. Később kiderült: a Tesco akar áruházat építeni a városban. A csornai polgármesteri hivatal kiadta az építési engedélyt, melyet a terület egyik szomszédja megfellebbezett a megyei közigazgatási hivatalnál. A hivatal a soproni jegyzőt jelölte ki a fennmaradási eljárás lefolytatására, de a beruházó Tesco-Global Zrt. bírósághoz fordult. A Kisalföld információi szerint a felek időközben peren kívül megegyeztek, a bírósági eljárás szeptember elején megszűnt.
Elhárultak az akadályok, így a soproni jegyző nemrégiben kiadta a fennmaradási és az építési engedélyről szóló határozatot. A dokumentumot megküldték a csornai polgármesteri hivatalba is. Dr. Turi György polgármester erről tájékoztatta a Kisalföldet: – A határozat értelmében a kivitelező befejezheti az áruház építését, és a tervek szerint karácsonyra megnyílik a Tesco. A soproni jegyző határozata úgy fogalmaz, hogy a szükséges feltételek teljesülnek, a szakhatósági engedélyek rendelkezésre állnak, ezért végleges fennmaradási engedélyt ad ki, illetve építési engedélyt. Ez ellen lehet fellebbezni, de én bízom benne, a karácsonyi bevásárláskor már várja az áruház a csornaiakat és a környékbelieket. Az sem mellékes, hogy új munkahelyek létesülnek a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom