Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Csontdaráló

A Nemzeti Futball Liga egykori játékosát, Paul Crewe-t (Adam Sandler) börtönbe csukják, ahol nehéz és nem kívánt feladatot kap: az igazgató arra kényszeríti őt, hogy a fegyencek gyülevész népségét ütőképes futballcsapattá kovácsolja. Eleinte valószínűtlennek tűnik, hogy az elítéltek fel tudnának állítani egy csapatot, ám amikor kiderül, hogy az őrök ellen kell játszaniuk, a közös ellenség meghozza a várt összefogást. A bosszúállás lehetősége immár elég hajtóerő Nate Scarborough (Burt Reynolds), Caretaker (Chris Rock) és Crewe fegyenccsapata számára, hogy belevessék magukat a csonttörő mérkőzésbe. Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!

A filmbeli futballcsapat tagjait olyan világklasszisok alakítják, mint a háromszoros Super Bowl-győztes Michael Irvin (Dallas Cowboys) és a négyszeres Super Bowl-győztes Bill Romanowski (Oakland Raiders, Denver Broncos, Philadelphia Eagles és San Francisco 49ers), illetve a nemzeti bajnokság hírességei: Brian Bosworth (Seattle Seahawks) és Terry Crews (San Diego Chargers, Washington Redskins, St. Louis Rams). Bill Goldberg, Steve Austin és Kevin Nash világbajnok birkózók és Bob Sapp kick-box bajnok szintén a Csontdaráló szereplőgárdájának fényét emelik.
Adam Sandler, a Happy Gilmore és A vizesnyolcas című sportvígjátékok után most újból a futballpályára lép a Csontdaráló kedvéért, amelynek eredetije, Robert Aldrich 1974-es Hajrá, Fegyencváros!-a (The Longest Yard) a sztár egyik legkedvesebb filmje. Sandler Paul Crewe hátvédet játssza, azt a szerepet, amely a korábbi változatban Burt Reynoldsé volt.

Jack Giarraputo producer azt mondja, a film készítői az „ősfilm" iránti kellő tisztelettel kezdtek neki a projektnek. „Felhívtuk Burt Reynoldsot, hogy adja áldását a produkcióra - emlékszik. - Aztán kiderült, hogy Burtöt ennél sokkal jobban érdekli a tervünk."
„Azt mondtam nekik, hogy fiúk, ha ti a Holdra készültök, én is rajta akarok lenni a hajón" - meséli Reynolds. Az 1974-ben készült film sztárja most Nate Scarborough, az edző szerepét alakítja: „Nagyon megtisztelő, hogy egy film, amit harminc évvel ezelőtt csináltunk, máig él a köztudatban. Úgy látszik, most volt itt az ideje, hogy újra nekifogjunk, és minden, amit a nézők szerethettek az elsőben, még jobb lesz ebben a változatban."

Peter Segal így beszél a klasszikus újraalkotásáról: „Olyan ez, mintha találnál egy pajtában egy legendás ’66-os Corvette-t - magyarázza a rendező. - Nagyon óvatosan kell felújítanod: nem nyúlsz a kasznihoz, de kicseréled a kerekeket, helyrehozod a belsőt, aztán mész vele egy kört."
Giarraputo szerint a régi film azért tudta máig megőrizni a népszerűségét, mert a börtön lakói emlékezetes karakterek voltak. A film készítői ezt szem előtt tartva fordultak tanácsért és inspirációért volt profi játékosokhoz, birkózókhoz és egyéb nehézfiúkhoz. „Az eredetiben a kedvenc figurám az óriás volt, akit Dick Kiel alakított - meséli Giarraputo. - Belőle és más figurákból merítettünk inspirációt a másféle, de hasonlóan emlékezetes karakterek létrehozásához."

Az óriás figurája a mostani filmben Dalip Singh, a 180 kg-os indiai birkózó személyében ölt testet. „Az ügynöke elküldött egy kazettát - mondja Giarraputo. - Azt gondoltuk, elég jó, de csak akkor jöttünk rá igazán, hogy mennyire, amikor egy normális méretű ember került mellé, és láttuk, hogy Dalip mintha két méterrel magasabb lenne, mint a másik fickó. Reggelire megevett huszonnégy tojást és négy csirkét."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

elődöntőben

vízilabda

A legjobb négy közé jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott a… Tovább olvasom