Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Csónakház partra vetve

Súlyos gondokkal küzd a Győri Spartacus SE. Az egyesület csónakházában ugyan hobbiszinten van sportélet, a pénzhiány azonban erősen érződik a munkán. Lánczi István, a Spartacus elnökhelyettese, aki edzőként is dolgozik, ugyan bizakodó, ennek ellenére nem sok jót vár a jövőtől.
– Sajnos hosszú ideje nincs más, csak a remény – kezdte Lánczi István. – Ígéreteket mindig kapunk, hogy támogatnak bennünket, kézzelfogható segítség azonban soha nem érkezik. Pályázat útján nyertünk egy kevés pénzt, ez arra lesz elegendő, hogy felmérjük a csónakház állagát az esetleges felújítás előtt. Ez sem könnyű azonban, hiszen meg van kötve a kezünk.
A csónakház épülete, mely 1896-ban szecessziós stílusban épült, műemlék jellegű, így a renoválás csak meghatározott mederben történhet.
– Rengeteg szabálynak kell megfelelni – folytatta Lánczi István. – Nem mindegy, mit, milyen anyagból és hogyan újítanak fel. Az ország legöregebb csónakházáról van szó, mely egy kis ráfordítással a legszebb is lehetne.
A szakember hozzátette, hogy a rossz körülmények ellenére nem mondanak le a szabadidős sportolás biztosításáról, a jó idő beköszöntével minden bizonnyal ismét élénkebb lesz az élet az evezőstelepen.
Adódik a kérdés: a város másik egyesületével, a Győri Vízügy EK-val nem lenne-e érdemes összefogni. Lánczi határozottan válaszolt: két egymástól független egyesületről van szó, nincs értelme az együttműködésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfiatalabb rendőrkapitány

Dr. Boros Gábor Sopron első számú rendőre, s ezzel együtt az ország legfiatalabb városi… Tovább olvasom