Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Csökkentette az Európa Bizottság az idei cukorkvótát

Az Unió tagállamai a Bizottság javaslatára úgy döntöttek, hogy 2 és fél millió tonnával csökkentik az idei cukorkvótát. A 2006-os magyar cukorkvóta a BruxInfo értesülései szerint mintegy 50 ezer tonnával kisebb lesz.
Két és fél millió tonnával (vagyis 13,6 százalékkal) csökkentik az idei évre szóló cukorkvótát – döntöttek pénteken az Európa Bizottság javaslatára az Unió tagállamai. Az indoklás szerint az egyszeri csökkentésre azért van szükség, hogy a cukorágazat reformja a piac egyensúlyát aláásó nagyobb termelési feleslegek nélkül léphessen életbe július 1-jén. A vágás jobban fogja érinteni azokat az országokat, amelyek elsősorban exportra szánt „B"-kvótát termelnek.

A 2006-os magyar cukorkvóta a BruxInfo értesülései szerint mintegy 50 ezer tonnával kisebb lesz. Magyarország egyébként a feleslegektől való megszabadulás érdekében elismerte a kvóta csökkentésének szükségességét, arra törekedett viszont, hogy az elsősorban a B-kvótát érintse. A kompromisszum értelmében a csökkentés 50 százalékát lineáris módon hajtják végre, a másik 50 százalék pedig elsősorban az exportra szánt „B"-kvótát érinti majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszkedv vagy depresszió?

Ilyenkor, tél végére, tavasz elejére kimerülnek a tartalékaink, mind fizikailag, mind pedig… Tovább olvasom