Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Csökkent a kiemelt adónemekből származó bevétel a Dél-Dunántúlon

A kiemelt adónemekből származó tavalyi nettó bevételek összege a Dél-dunántúli régióban 271 milliárd forintot tettek ki, hat százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.
Barlai Krisztina sajtóreferens közlése szerint a kiemelt adónemekből származó bevételek 54 százalékát a társadalombiztosítási járulékok és az egészségügyi hozzájárulás tette ki a régióban 148 milliárd forinttal, ez az összeg 7 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve volt.

A bevételek 32 százaléka a költségvetési szervekhez, 68 százaléka pedig az üzleti szféra adózóihoz köthető. A vállalkozói kör befizetéseinek 46 százaléka a Baranya, 30 százaléka a Somogy és 24 százaléka a Tolna megyei adózóktól származott. A régió adózói 4 százalékban járultak hozzá a központi költségvetés bevételeihez ezen adónemek összessége tekintetében.

A tavalyi évértékelésből kiderül: tavaly közel 30 ezer ellenőrzést végzett az adóhivatal a régióban, melynek eredményeként több mint 9,6 milliárd forint bírságot szabtak ki. A végrehajtással, felszámolással kapcsolatos behajtásból befolyt 18 milliárd forint majdnem fele Baranyában, harmada Somogyban és negyede Tolnában realizálódott. Fizetési könnyítési kérelemből több, mint 15 ezer darabot nyújtottak be az adózók 2009-ben a Dél-Dunántúlon. Barlai Krisztina kitért rá: az idén folytatódnak a bevallás benyújtással, székhelyváltással, nagy összegű adóhátralékkal, tartós veszteség kimutatásával, számlázási láncolatokkal kapcsolatos ellenőrzések.

Emellett a 2010-es év kiemelt ellenőrzési területei a vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelemmel, a zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelemmel, a vasáru-, festék-, üveg- kiskereskedelemmel, valamint az őrző-védőszolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razziáznak a környezetvédelmisek Észak-Magyarországon

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség március 8-tól… Tovább olvasom