Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Csökkent a gazdasági szervezetek száma

A regisztrált gazdasági szervezetek száma tavaly az év végén 1 millió 276 ezer volt, 23 ezerrel kevesebb, mint egy esztendővel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A regisztrált gazdasági szervezetek száma tavaly az év végén 1 millió 276 ezer volt, 23 ezerrel kevesebb, mint egy esztendővel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A bejegyzett vállalkozások száma 25 ezerrel csökkent, a nonprofit szervezetek száma 2 ezerrel emelkedett. A költségvetési és társadalombiztosítási szervezetek száma kismértékben csökkent.

A regisztrált vállalkozások számának visszaesését az okozza, hogy míg a nyilvántartott egyéni vállalkozások száma nagymértékben (egy év alatt 40 és fél ezerrel) csökkent, addig a társas vállalkozások száma mintegy 16 ezerrel emelkedett.

Tavaly december 31-én 514 ezer társas vállalkozást tartottak nyilván, 3,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A legnagyobb mértékben a korlátolt felelősségű társaságok száma bővült: egy év alatt 14 ezerrel, 6,4 százalékkal, az év végén meghaladta a 238 ezret. A másik leggyakoribb gazdálkodási forma, a betéti társaságok száma az elmúlt 12 hónapban nem változott, számuk december 31-én 221 ezer volt. E két gazdálkodási forma teszi ki az összes társas vállalkozás 89 százalékát. Az év végén a nyilvántartott egyéni vállalkozások száma 670 ezer volt, az elmúlt egy év alatt 5,7 százalékkal csökkent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási csalás

Az egyik biztosító nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlete miatt tett feljelentést egy győri és… Tovább olvasom