Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Csökkenhet a polgármesteri hivatalok dolgozóinak száma

Harminc százalékkal csökkenhet az idén a polgármesteri hivatalok jelenleg 38 ezres dolgozói létszáma. Ez a működőképesség határára sodorhat több települést.
Akár 30 százalékkal is visszaeshet a polgármesteri hivatalok dolgozói létszáma, ugyanis a konvergenciaprogram 2007-re mintegy húszezer fős létszámcsökkentést helyez kilátásba a közigazgatásban, és a tavalyi 12 ezres leépítés után politikailag a központi szervek helyett a helyhatóságok megnyirbálása a kevésbé kockázatos lépés - nyilatkozta a lapnak Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára. Szakértők szerint azonban a 30 százalékos leépítési arány - főképp a nagyobb városok esetében - túlzó.

A megyei hivatalok száma és létszáma is csökkent az elmúlt hónapokban, ez a tendencia minden bizonnyal folytatódik, a megszorítások és az átalakuló államigazgatás másik vesztese pedig a kistelepülési rendszer lehet. A helyi hivatalok állományának csökkentése elsősorban utóbbiakat veszélyezteti. A további leépítések a működőképesség szélére sodorhatják ezeket a már amúgy is minimális kapacitással működő falvakat, városokat - véli Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltó lesz az ünnep március 15-éhez?

Tovább olvasom