Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csökkenhet a Fidesz-elnökség szerepe a döntéshozatalokban

Csütörtökön tárgyal a Fidesz elnöksége a saját jövőjét érintő kérdésekről - közölte Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke.

Az MTI-nek több elnökségi tag is azt érzékeltette, csökkenhet a testület szerepe a döntéshozatalokban, hiszen most már a kormány a "politika centruma".

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a TV2 vasárnap bemutatott riportjában közölte, hogy jelentősen át fog alakulni a Fidesz elnöksége.
Ezzel kapcsolatban Kósa Lajos az MTI-nek kifejtette: át kell alakítani az elnökség munkarendjét, munkaszervezetét, össze kell fésülni a kormány, a frakció működésével, hiszen a kabinet a politika centruma. Ellenzékben mindennek a középpontja az elnökség, kormányon azonban ez nem tud így működni - mutatott rá.

A politikus közölte: az elnökség új működési modelljére Orbán Viktor a testület csütörtöki ülésén tesz javaslatot, ahol egyébként téma lesz az önkormányzati választásra való felkészülés is.

Az MTI-nek nyilatkozó elnökségi tagok emellett azt mondták, a testület jelentős átalakulása egyrészt abban állhat, hogy az ülések állandó meghívottjainak többsége a jövőben valószínűleg már nem vesz részt a tanácskozásokon, másrészt nem is hetente, csak ritkább időközönként üléseznek majd.

A Fidesz-KDNP vezette kormányzat megalakulásával a döntéshozatal szintje a kabinet, stratégiai kérdésekről azonban továbbra is tárgyal majd az elnökség - hangsúlyozta egyikük.

A Fidesz országos elnökségének a párt alapszabálya szerint tagja a pártelnök, Orbán Viktor, a négy alelnök, Pelczné Gáll Ildikó, Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Varga Mihály, a parlamenti képviselőcsoport vezetője, Lázár János - korábban Navracsics Tibor -, valamint az Országgyűlés fideszes elnöke, Schmitt Pál. Mellettük korábban számos állandó meghívottja volt a megbeszéléseknek.

Olvasóink írták

  • 2. Jerry 2010. június 10. 14:13
    „Ugyan nem tudtad, hogy egy fideszes fikusz egyszerre több helyi meg tud jelenni, minden pozíciót be tud tölteni,már az óvodában ezt tanulják, némelyik onnan kerül a parlamenti székbe, észt osztani. Náluk egy a lényeg, vastag legyen a tárca, ne kelljen semmiről számla. Látható, hogy mindenhol ugyanazok az arcok jelennek meg, ugyanazok a nevek bukkannak fel. Lásd Csorna,gya, Győr, szájtépéter,borkai ,Debrecen kósa stb.Ezek azok,akik semmihez nem értenek, ezért minden jók minden pozícióra.Szajkózzák orbán szövegét,és el is hiszik azt. Miért emlékeztet ez a módszer a rákosi féle elvtársi rendszerre?. Ezek a 30 éves gyerekek nem ismerik azt a világot, el sem hiszik, hogy volt olyan.Azt hiszik újat találtak fel,mint a jobbika gárdával.Pedig volt már itt munkásőrség, ifjú gárda stb.A padlássöprés csak azért nem jön vissza,mert ezek a fiuk rettegnek a munkától. Aztán meg a padlásokról már régen nincs mit lesöpörni.”
  • 1. janika 2010. június 09. 11:51
    „Szerintem politikus csak is egy posztot tölthet be maradéktalanul. Jobb lenhne , ha leszoknának a pénz és az állás harácsolásáról!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvízi védekezés egészségfronton: mikor kell oltás?

Az ÁNTSZ kommunkációs főosztálya közleményében az árvíz egészségügyi kockázatait elemzi. Tovább olvasom