Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Csökken a Gyurcsány vagyon? - A Motim nem tervez elbocsátást

A Motin cégcsoport nem tervez elbocsátásokat - tudta meg a Napi Gazdaság. A hírportál annak járt utána, mennyit veszítenek Gyurcsány Ferenc cégei a válság miatt.

Az Altus Zrt.-n keresztül a kormányfő Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Béta-Roll Hengergumizó Zrt. óvatos bérpolitikával, de elbocsátások nélkül készül 2009-re. Exportpiacaikon nincs, a belföldieken már a válság előtt látszott a visszaesés. A Motim-cégcsoportnál nem adtak felvilágosítást a várakozásokról, de elbocsátást ők sem jelentettek be.

Nem kívánt válaszolni a Napinak a Motim Zrt. vezérigazgatója a cégcsoport pénzügyi és gazdasági kilátásait illetően. Gerezdes Dávid vezérigazgatótól azt tudakoltuk, hogyan hat a válság a további két céget, a Kádkő Kft.-t és a Műkorund Kft.-t tömörítő társaságcsoport idei és jövő évi árbevételi és eredményterveire, terveznek-e leépítéseket, illetve mekkora béremeléssel kalkulálnak 2009-re. A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ mosonmagyaróvári (itt van a cég székhelye) kirendeltségén azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Motim-csoportba tartozó cégektől nem érkezett létszám-leépítési szándéknyilatkozat augusztus vége óta.

A mostani helyzetből következően óvatos bérpolitikát tart fontosnak 2009-ben Gál Tamás, a Béta-Roll Hengergumizó Zrt. vezérigazgatója, aki szerint az elmúlt évek bérnövekedése biztos nem lesz tartható a vállalatnál. A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - pontosabban az ő százszázalékos tulajdonában lévő Altus Zrt. - tulajdonkörébe tartozó, gumizott hengerek gyártására, felújítására és értékesítésére szakosodott cég vezetője szerint a belső piacon már hónapokkal ezelőtt érzékelhető volt a kereslet szűkülése. Az árbevételük 15-20 százalékát biztosító exportpiacaikon nem lát súlyosabb problémákat, igaz, a szerbiai és romániai leányvállalataikhoz nem készterméket, hanem alapanyagokat szállítanak ki. Részletek a Napi Online oldalon >>

Olvasóink írták

  • 3. Catherina 2008. november 12. 16:21
    „Na, attól nem kell félni ,hogy felkopik az álla, annyira nem fog csökkenni ,vigyáz ő arra!!!!!!!!!”
  • 2. jockey 2008. november 12. 14:37
    „Az különösebben nem izgat, mennyit bukik Gyurcsány, marad neki elég. Az viszont eléggé bosszant, hogy mennyit bukok én őmiatta jövőre. És ebbe még bele sem számoltam, hogy mit művelt az országgal!”
  • 1. Poltergeist 2008. november 12. 12:10
    „Na ne viccelődjünk kérem,aki a saját gyárának is kedvezményessen adja a villamos energiát.Szegény fletó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Némethet 4 millió fontra taksálják, de lehet benne 25 is

Liverpool - A brit SkySports.com tehetségkutató rovata hétről hétre bemutatja a labdarúgás jelenkori… Tovább olvasom