Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Csődbe mennek a gyógyszertárak

Akár 400 patika húzhatja le végleg a rolót, mivel az idei költségvetésből törölték a számukra korábban nyújtott állami támogatást.

Világgazdaság szerdai számában nyilatkozó Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke elmondta: korábban 600-700 gyógyszertárat segített ki az állam havi 50-150 ezer forint vissza nem térítendő támogatással annak érdekében, hogy a kistelepülésen élők is elérhető távolságban hozzájussanak a gyógyszerekhez. Idén megszűnt a támogatás, csak a nagyforgalmú patikáktól átcsoportosított, 200 millió forint körüli szolidaritási adóra számíthatnak a kicsik.

Az írás szerint az alapvető gondot az okozza, hogy 2006 óta 412-vel nőtt a gyógyszertárak száma, miközben az árréstömeg tetemesen csökkent, hiszen az évente beváltott receptszám 150 millió körül maradt.

Olvasóink írták

 • 4. nőkomment 2010. február 17. 12:19
  „Már minden sarkon patika áll...
  A színvonal meg...
  Itt ma már mindent lehet, tudjuk!
  Gondolom, aki beteg,nem fut egy kört a Tescoba, meg az Árkádba, aztán majd kiváltja a lázcsillapítót stb-t is.
  De hát van lyuk kiadó, nyissunk patikát. Is.
  Lassan majd az utcán is vehetünk gyógyszert? Kaparós sorsjegy helyett?
  Ahogy képzik, ömlesztik az "asszisztenseket" is, "magas színvonalon" .Hááát
  Magyar találmány.”
 • 3. hidas 2010. február 17. 12:16
  „Nem értem miért kell dotálni a patikákat?! Való igaz, hogyha ez egy veszteséges vállalkozás lenne, akkor nem nyílnának sorra az új patikák! Az is igaz, hogy mindeközben a gyógyszergyárak hatalmas profitra tesznek szert. Ha ezek engednének az árból, a patikáknak is nagyobb árrése lehetne, netán még mi is olcsóbban vehetnénk a gyógyszereket, amik ugyebár nem gyógyítanak csak a tüneteket nyomják el! Hiszen ez a gyógyszerlobbi érdeke, hogy életed végéig szedd a gyógyszert!”
 • 2. korgeza 2010. február 17. 08:45
  „Nyitok én is valami boltot egy kisebb faluban és elvárom, hogy dotáljanak meg havi 150 ezerrel...

  "az alapvető gondot az okozza, hogy 2006 óta 412-vel nőtt a gyógyszertárak száma, miközben az árréstömeg tetemesen csökkent, hiszen az évente beváltott receptszám 150 millió körül maradt." Nyilván a gyógyszerek ára nem stagnált 2006 óta és a recept nélküli termékek is jócskán lendítenek a forgalmon... /OFF Amúgy meg amúgy is zacskószámra eszik a gyógyszert az emberek... /ON

  Jaj, jaj, megmaradt a receptszám, pedig mennyivel megemelkedett a patikák száma! Ennek gondolom a falusi patika finanszírozáshoz semmi köze, mert ha "faluhelyen" tud nyílni egy újabb patika, akkor mégis megéri a biznisz és nem kell dotáció... Városon meg hadd nyíljon, szabadpiacon élünk...”
 • 1. denes 2010. február 17. 08:21
  „A patikaliberalizációnak nem az lett az eredménye, amit terveztek, de nem is értem, hogyan gondolták, hogy az lesz. Nem a kistelepülések, faluk kaptak patikát vagy legalább egy fiókpatikát, hanem a bevásárlóközpontok meg egyéb, forgalmas helyek lettek megspékelve patikával. Azok szinvonaláról meg ne beszéljünk: A szépreményű, ifjú Dr. X.Y. szakgyógyszerésznek halvány lila segédfogalma sincs arról, hogy mi v an a patikájában, a szent számítógépet nem tudja kezelni és én találom meg a polcon szabad szemmel, azt amit keresek. Csak az a baj, hogy nem ezek fognak csődbe menni, hanem a falusi kis patikák. Az egész rendszer o....ék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állami cégek idén esedékes adóssága 49 milliárd

Ha a költségvetés átvállalná a legnagyobb állami vállalatok idei adósságkötelezettségét, akkor az a… Tovább olvasom