Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Csodasajtos

Hozzávalók: 25 dekagramm margarin, 25 dekagramm liszt, 36 dekagramm reszelt sajt (füstölt és ementáli vegyesen), 3 tojássárgája, 1–1 teáskanál só és sütőpor, 1–1 mokkáskanál pirospaprika és bors, 0,5 deciliter tej.

A margarint, a sütőporral elkevert lisztet és 20 dekagramm reszelt sajtot összemorzsolunk, majd a tojássárgáját, a sót, pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Nagy cipóvá formázva 1 éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.

Kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük egymástól néhány milliméter távolságra. Előmelegített, forró sütőben sárgára sütjük. Ha megbarnul, megkeseredhet! Egy adag tészta 12–15 perc alatt sül meg. (Ez a mennyiség körülbelül 4 adagra elegendő.)

Hollós Lászlóné, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorelliné Etl Erika

Kukorelliné Etl Erika, a győri Vocational Academy matematikatanára nyugdíjazásakor elhatározta, hogy… Tovább olvasom