Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Csőd közeli helyzetben Kiskunfélegyháza

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete csütörtöki ülésén egy átfogó intézkedési tervet tárgyal, mely a város fizetőképességének fenntartása érdekében komoly megszorításokat tartalmaz.

Az előterjesztés szerint a város nem tudja finanszírozni a tulajdonában lévő kórházat, ezért egy közreműködői szerződés keretében lényegében átadja annak működtetését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának.

A határozatlan időtartamú közreműködői szerződés megkötése után Kiskunfélegyháza működtetné tovább a kórházát, de annak szerkezeti struktúrája módosulna. A 103 úgynevezett aktív ágy működtetésére szerződést kötnek a megyei kórházzal, hogy az lássa el a feladatot Kecskeméten. A megyei kórház pedig a 32 mozgásszervi rehabilitációs, illetve a 71 krónikus ellátásra fenntartott ágyát a Kiskunfélegyházi Városi Kórházzal láttatná el, Kiskunfélegyházán.

Az előterjesztés szerint a kiskunfélegyházi kórház a jellemzőit tekintve gyakorlatilag 72 ágyas rehabilitációs szakkórházi irányba tolódna el és 127 ágyas krónikus osztályt működtető intézménnyé alakul át. A járóbeteg-ellátás, a szakrendelések változatlanul megmaradnak.

Ha megszavazzák a képviselők az intézkedési csomagot, akkor az érinti a folyamatban lévő beruházásokat, a segélyeket is. Az előterjesztésben a helyi adók emelését javasolják, valamint a személyi kiadások - beleértve a képviselői tiszteletdíjakat is - 10 százalékos csökkentésével számolnak. Létszámstopot vezetnek be az önkormányzatnál és annak intézményeinél, valamint a nem kötelező önkormányzati feladatokat nem finanszíroznák.

Az intézkedési terv intézmények összevonását is tartalmazza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárdos zárolás az MMKA-nál

Másfél milliárd forintos zárolást rendelt el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) szerdán a… Tovább olvasom