Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Csőd felé száguld a Neo FM

A sokadik segítség után újabb mentőcsomagot kap a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a médiatanácstól - számolt be a testület szerdai döntéséről a tanács tagja újságíróknak Budapesten.
Auer János elmondta, ha a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosai ezzel a lehetőséggel sem kívánnak élni, akkor a hatóság ezt nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok tetemes adósságot hátrahagyva maguk akarják bezárni a rádiót.

Auer János közölte: a Neo FM tulajdonosai, akik az elmúlt évben különböző jogcímeken mostanra több mint 700 millió forint tartozást halmoztak fel, most ismét lehetőséget kapnak arra, hogy tartozásukat rendezzék.

A testület által nyújtott mentőcsomag része többek között az a 40 millió forint, amely a tartozás késedelmi kamatainak elengedését jelenti. Amennyiben a felajánlott lehetőséggel a rádió tulajdonosai nem élnek, a médiatanács nem tudja másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok nem kívánják tovább működtetni a rádiót - közölte Auer János.

A tartozásról szólva a médiatanács tagja elmondta: az többek között a médiaszolgáltatási díj elmaradásából, a szerződésben vállalt és folyamatosan biztosítandó bankgaranciából, valamint a különböző szerződésszegések miatt kiszabott bírságokból áll össze.

A médiaszolgáltatási díj tekintetében Auer János emlékeztetett, hogy 2010 decemberétől a tulajdonosok hét esetben is kaptak fizetési könnyítést. Ennek ellenére a szolgáltató nem fizette meg adósságait, „sőt 2012 januárja óta lényegében egy fillért sem fizet" – közölte Auer János, aki hozzátette: a díjhátralék mellett a Neo FM tulajdonosai egy éve a kötelező bankgaranciát sem biztosítják.

Auer János ezzel kapcsolatban ismét megjegyezte: mindezt nem tudják másképp értelmezni, mint hogy a tulajdonosok maguk kívánják bezárni a rádiót.

Ha ez bekövetkezik, az kizárólag az üzleti vállalkozást működtető tulajdonosok felelőssége - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 16. Láng_Vince 2012. június 11. 09:26
  „Tetszik ez a hozzáállás: ami szerintem nem jó, az szűnjön meg.
  Biztos nagyon jó lenne a sokadik rádió1 a helyén, ugye???”
 • 15. gjozsi88 2012. június 08. 20:45
  „Bochkorék sem!
  Legfeljebb embereket érintő problémákat feszegetnek interaktív módon!
  Ja....hogy most a politika okozza a legtöbb anomáliát!
  erről nem a rádiósok tehetnek!”
 • 14. Tunde24 2012. június 08. 17:15
  „Jozsi!Balázsék nem politizálnak,tehát nem lehet koppintás!”
 • 13. gjozsi88 2012. június 07. 18:45
  „Tunde24!
  Tényleg?
  Noha a műfaj azonos.....!
  Hogy a személyes szimpátiád torzitja realitás érzékedet....az a te bajod!
  Szinte szóról-szóra lekoppintották a Bumerángot balázskáék!”
 • 12. Tunde24 2012. június 07. 07:14
  „gjozsi!Ezt kikérem magamnak!A Balázsékat ne emlitsd 1 napon a Bochkorékkal!”
 • 11. gjozsi88 2012. június 06. 20:08
  „Pretorianus!
  Csak hogy nincs két egyforma műsor!
  Ne téveszd össze a zeneszámokat ,melyeket a hallgatói véleményekre alapozva hoznak létre!
  Arról nem beszélve, hogy UGYAN AZZAL PRÓBÁLKOZÓ CLASS FM, meg szárnyal!
  Azaz a Bochkorékat koppintó Sebestyén Balázsék meg szalon képesek......!”
 • 10. Mankapunka 2012. június 06. 19:58
  „Remélem valami jobb zenei csatorna lesz rajta.”
 • 9. Pretorianus 2012. június 06. 19:39
  „8. gjozsi88 2012.06.06. 19:32
  Meghallgatta, megállapította, tudod, ez így működik...Teccik érteni? :)))”
 • 8. gjozsi88 2012. június 06. 19:32
  „tunde24!
  Ha mást hallgatsz, akkor honnan tudod, hogy rossz?”
 • 7. Tunde24 2012. június 06. 17:39
  „Hidd el Józsi!mást hallgatunk”
 • 6. gjozsi88 2012. június 06. 17:25
  „Akinek undorítóak, miért nem hallgatja a Bartókot!”
 • 5. gjozsi88 2012. június 06. 17:24
  „bojtár
  A liberális SZDSZ nem baloldali párt!!!!
  Igy a liberális tulajdonú 75% nem baloldali!”
 • 4. torabora 2012. június 06. 17:15
  „Undorítóak!Semmitmondó,önszórakoztató <moderálva>arcok.Megérdemlik.”
 • 3. Tunde24 2012. június 06. 17:06
  „Nem fogok sírni Én sem!”
 • 2. Goldmund 2012. június 06. 15:51
  „Akik annak idején frekvenciát adtak nekik, azokon kéne behajtani az elmaradt médiaszolg. díjat és a bírságokat.

  Egyébként sok könnycseppet nem fogok hullajtani, ha Boros és Bochkor nem tudja folytatni azt a szellemi környezetszennyezést, amit eddig műveltek.”
 • 1. bojtár 2012. június 06. 15:03
  „700 milliós adósságot halmozott fel a NeoFM, erre Szalaiék 40 millió elengedésével kedveskednek a <moderálva>
  Az NMHH médiatanácsa utolsó esélyt adott a NeoFM-nek, amely 700 milliós adósságot halmozott fel, nem fizeti a sugárzási díjat és a kiszabott bírságokat sem. Ha a részletfizetéssel sem tud élni a baloldali gazdasági körökhöz több szálon kötődő cég, akkor akár már a nyáron elvesztheti a sugárzási engedélyét.
  Az NMHH Médiatanács szerdán döntött arról, hogy különböző kedvezményekkel próbálja rávenni a NeoFM-et, hogy fizesse be a médiahatóság felé felhalmozott adósságát. Dr. Auer János médiatanácsi tag sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rádiót működtető FM1 Zrt. már 700 millió forinttal tartozik az NMHH-nak, többek közt a sugárzási díjat sem fizetik, illetve eddig egyetlen kiszabott bírságot sem rendeztek.
  Auer szerint a Médiatanács mai döntése az utolsó mentőöv a rádiónak: elengedték a 40 millió forintnyi késedelmi pótlékot, illetve felajánlják, hogy a tartozást egy év alatt, egyenlő részletekben rendezzék.
  A rádiónak az első törlesztőrészletet pár napon belül kell megfizetnie. Ha ezt nem teszi meg, az NMHH Médiatanácsa már következő ülésén, azaz még a nyáron dönthet a rádió sugárzási engedélyének visszavonásáról. Azaz megszűnhet a NeoFM, amely a Sláger Rádió helyén a bal- és a jobboldal alkujának eredményeképpen született, és több szálon is kötődik a 2011-es választásokon alulmaradó pártok gazdasági köreihez.
  A baloldal vállalkozása
  A NeoFm a Sláger Rádió frekvenciáját nyerte el még 2009-ben, pedig az akkori médiahatóság pályázatát már akkor sokan aggályosnak látták. A pályázati kiírásban elrejtett kiskapuk miatt mondott le annak idején az ORTT elnöke, Majtényi László. Az akkori miniszterelnök, Bajnai Gordon és Sólyom László köztársasági elnök is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Sláger és a Danubius frekvenciájára kiírt pályázat elbírálásában politikai szempontok is közrejátszottak.
  A médiabotrány és a tiltakozás ellenére végül a kormányváltás után másfél évig nemzeti fejlesztési miniszterként is tevékenykedő Fellegi Tamás akkori cége, az Infocenter nyerte a Danubius frekvenciáját, míg a Sláger helyén az Econet tulajdonában lévő Est-csoport indíthatott új rádiót.
  Ez utóbbi lett a NeoFM, amely alig egy évvel később már tulajdonost is váltott, amikor az SZDSZ egykori politikusa, a Szerencsejáték Zrt. korábbi vezérigazgatója, Székely Gábor 2010 augusztusában megvette a NeoFM 75 százalékát. Az Econet azért a rádió kisebbségi tulajdonosa maradt, emellett továbbra is sales house-a értékesítette a rádió reklámidejét. A NeoFM baloldali gazdasági körökhöz való kötődését jól jelzi, hogy a NeoFM reklámjait eladó EMG Sales House 26 százalékos kisebbsége tulajdonosa ekkor az a Geomédia Zrt. volt, amely például a Vasárnapi Híreket is kiadja. A hetilap felelős szerkesztője még jelenleg is Gál J. Zoltán szocialista politikus, egykori kormányszóvivő.
  (Index nyomán)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyták a Trabantjukat, így buktak le a betörők

Több hétvégi házat tört fel egy négytagú csapat Cserépfalú térségében, a három férfit és női… Tovább olvasom