Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Csőbomba volt a Magyarországon áthaladó bolgár buszon

Az Omega Group Prágából Várnába tartó járata vasárnap állt félre az M0-ás pihenőjében, mert az utasok szúrós szagot éreztek. Kiderült, valaki csőbombát rejtett az egyik csomagba.
Csőbombát rejtettek el egy Prágából Várnába tartó buszon, amely szombaton haladt át Magyarországon - írja a nol.hu a Novinite című cseh lapra hivatkozva.

A csőbombát egy cseh vagy szlovák állampolgár helyezhette el a buszon.

Az utas Prágában szállt fel a járműre és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle.

Erre a szagra lettek figyelmesek az utasok, ezért a busz félreállt Magyarországon, az M0-ás pihenőjében.

A Trud című bolgár lap arról számolt be, hogy a magyar hatóságok szerint a csőbomba igen nagy erejű volt. Épp ezért az utasoknak azt mondták, adjanak hálát az istennek második életükért. A cseh, a szlovák, a magyar és a román hatóságok közös vizsgálatot indítottak az ügyben.

A Brnóban leszállt, titokzatos utas 25 év körüli volt, szemüveget és baseballsapkát viselt. Egy szemtanú szerint bűzlött az alkoholtól.

Ivan Bojadzsiev ezredes, a bolgár terrorelhárítás szakértője azt feltételezte, hogy a bombát az Iszlám Állam vagy valamely közel-keleti gyökerű szervezet helyeztette el a buszon.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patrik holttestét találták meg vasárnap egy gyáli kútban

Az öt hete eltűnt 19 éves gyáli fiatalember holttestét találták meg vasárnap délután a településen egy kútban. Tovább olvasom