Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Csimbók herceg színre lép

Új bemutatóra készülnek a Vaskakas Bábszínházban Győrött. A kedves történet két, egymás értékeit felfedező, a másik hibájából tanuló pár szerelmes meséje.
Perrault meséje nyomán Kocsis Rozi vállalta, hogy színpadra írja Csimbók herceg történetét. A darab különlegességének azonban nem csupán az tekinthető, hogy az igazgató írta, dramatizálta. Ezt még mondhatnánk természetesnek is. Az azonban már igazán különleges, hogy az egyre inkább színészi és nem csupán bábjátékra koncentráló Vaskakas Bábszínházban a Győri Nemzeti Színház művészei is munkát vállaltak. Nyilván nem kis gondot okoz Gerbert Judit, Szikra József és Jáger András egyeztetése. (Az egyik próba után Jáger Andrásnak egy sajnálatos balesetet is át kellett élnie. Éppen a Dr. Zsivágó előadására sietett, amikor autójával karambolozott.

A Zsivágó előadásán senki nem vett észre semmit, pedig a művész meglehetősen zaklatott állapotban került információink szerint összetört járgányából a színpadra.) A show-nak azonban mennie kell. És megy is, mert hivatásukat szerető, azt mindenek fölé emelő emberek veszik a vállukra. A darabban az író-dramaturg is szerepet vállalt. Kocsis Rozi mellett Bartal Kiss Rita, Mátyás Zoltán és Rab Viki is színre lép. A szépséges zenékről is Rab Viki gondoskodott, a díszleteket Ató, a koreográfiákat Józsa Bambi Zoltán készítette. A rendező a színház Jászai-díjas művésze, Ujvári Janka.
A Csimbók herceg bemutatóját a hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt tartják a Vaskakas Bábszínházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Microsoft üzenőszoftver vállalatoknak

Vállalati felhasználók számára készített azonnali üzenőprogrammal jelentkezik a… Tovább olvasom