Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Csillag István: Az a kérdés, bennünket választanak-e

Nem az a kérdés most, mikor érjük utol Ausztriát, hanem az, hogy a befektetők bennünket választanak-e, netán Szlovéniát, Szlovákiát vagy másokat – mondta csütörtökön Győrött Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter.
A leendő M86-os autópálya egyes állomásait járja végig Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, Körmend és Szombathely előtt így tett némi kitérőt Győrbe. Megyeszékhelyünkön reggel a kereskedelmi és iparkamara székházában vállalkozókkal találkozott, protokolláris helyett inkább kötetlen beszélgetésen az uniós csatlakozás előnyeiről és várható hátrányairól váltottak szót. Utóbbiak között például arról, hogy a magyar élelmiszer-gazdaságot igazából most érik majd meglepetések, vagy ha nem is azok, hát szembesülés a valós piaci viszonyokkal.

Látszólagos apróságok

A miniszter győri látogatásán a Széchenyi-egyetem szakkollégistáinak tartott előadást hazánk uniós gazdasági lehetőségeiről. Mintegy jelmondatként idézte Halász Judit egyik dalát, amely arról szól, hogy egy elveszett patkószeg miatt elveszhet a ló, a király, az ország. Tehát „jól verd be a patkószeget", mert sok, vagy minden múlhat látszólagos apróságokon.
Nálunk most ez a „patkószeg" egyebek között a vállalkozói beruházások segítése, például adócsökkentéssel, hogy maradjon a vállalkozónál, amiből be tud fektetni. Szerencsére túljutottunk azon az időszakon, mondta a miniszter, amikor (a választások előtt) az ígérgetések jegyében csak a „járadékvadászok" száma nőtt...

Megnyerni a befektetőket

Ma nem az a legfontosabb kérdés, hogy mikor érjük utol Ausztriát, hanem hogy olyan gazdasági környezetet teremtsünk, ami révén a befektetők bennünket választanak, s nem más országokat.
A miniszter az uniós csatlakozás kapcsán félig tréfásan megjegyezte: sokáig kínosnak érezte a nevét, most viszont kifejezetten örül neki: a „csillag" felértékelődött, ezt magára nézve is meghatározónak érzi... Csillag István nemrégiben járt Győrött, akkor átvehette a Széchenyi-egyetem emlékérmét.

Az első emlékérem a miniszteré

Az egyetem az uniós csatlakozás alkalmából újabb emlékérmet veretett, egyik oldalán Széchenyi arcképével, a másikon EU-s jelképpel. Az emlékérmek éppen most érkeztek meg, az első darabot csütörtökön dr. Czinege Imre rektor a miniszternek nyújtotta át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növény-egészségügyi változások az uniós csatlakozás után

A csatlakozás után a magyar növény-egészségügyi vizsgálati rendszer átalakul. Egyrészt átvesszük az… Tovább olvasom