Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Csillag az égen

Szele Anna első kisfia 11 éves volt, amikor elvesztette. Augusztus 30-i számunkban adtunk hírt róla, hogy a ritka genetikai betegségben elhunyt gyermek édesanyja romantikus regénnyé formálta a családi tragédiát.
A könyv Csillag az égen címmel már a győri könyvszalonra megjelenik. Szele Anna célja, hogy a könyv sikert arasson, és így a kisfiához hasonló betegségben – úgynevezett cisztás fibrózisban, röviden CF-szindrómában – szenvedő gyermekek családjain segíthessen. Nem titkolja, a megjelentetés költsége körülbelül 1 millió 300 ezer forintra rúg.
A könyvről megkérdeztük dr. Schmidt Péter alpolgármestert, aki támogatja a megjelentetést.

– Örülök, hogy a szülő engem is felkeresett. A mucoviscidosis a szervezet nyálkatermelő képességének csökkenése miatt következik be. A hasonlóan ritka megbetegedésben szenvedő gyerekek szülei sokszor tehetetlennek érzik magukat, ebben az esetben azonban a hozzáállás nagyon pozitív – nyilatkozta, hozzátéve, hogy javasolja: a városháza is karolja fel a könyv megjelentetését, például azzal, hogy amennyiben szükséges, adjanak helyet a művet népszerűsítő rendezvénynek.
Szabó József, a kötet kiadását vállaló Hazánk Könyvkiadó igazgatója szintén szívesen támogatta a Csillag az égen megjelentetését. A regény bemutatóját a könyvsátor pódiumszínpadán tartják október 17-én, pénteken délután, ezt követően egy bensőséges beszélgetésre alkalmas helyiségben szeretnék folytatni a közönségtalálkozót. A kiadóigazgató személyes ajánlósorokat is fűzött a kötethez, ezt megjelentetik a borító hátoldalán. A kiadó az országos terjesztésben is segít, a technikai részletek azonban még tisztázásra szorulnak. Tény ugyanis, hogy a kereskedőhálózatok meglehetősen magas haszonkulccsal dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fontos anyanyelvünk megtartása

Nemeskürty István Magyarnak számkivetve című, frissen megjelent könyvét mutatta be kedden este… Tovább olvasom