Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Csillag alakú ajtódísz

Méret: kb. 7-14 cm magas.

Hozzávalók:

kb. 1 cm-es átmérőjű faágak (erdei séta alkalmával gyűjthetünk) piros és natúr színű háncs; ragasztópisztoly; apró kockás vagy karácsonyi mintás maradék anyag: Vliesofix ragasztófátyol (Freudenberg); maradék bézs hímzőfonal; metszőolló, hímzőtű.

Kivitelezés:

A háromszög alakú függőhöz vágunk 3 ágat a kívánt méretre és ragasztópisztollyal ragasszuk össze. A háromszög formája az ágak hosszától függ. A sarkokat szorosan tekerjük át hánccsal. A négyszög alakú függőt négy azonos hosszúságú ágból, a fentiek szerint készítjük. A csillag alakú függőhöz készítsünk két azonos nagyságú egyenlő oldalú háromszöget, ezeket elfordítva fektessük egymásra és piros hánccsal kössük össze.

A függők akasztója:

Maradék anyagból szabjunk ki kb. 22 cm hosszú és 3 cm széles csíkot. Az anyag szélét 0,5 cm szélesen hajtsuk be és vasaljuk le. A hosszanti széleket fektessük egymásra és varrjuk össze. Ragasztópisztollyal ragasszuk fel a szalagot.

Textilmotívum:

Vasaljunk az anyag fonákjára Vliesofix ragasztófátyolt. A mintarajz szerint rajzoljuk a motívumot a ragasztófátyol papírjára és vágjuk ki. Húzzuk le a ragasztófátyolról a papírt. Fonákját fonákjára fordítva fektessük a motívumot az anyagra, a két réteg közé fogjunk hímzőfonalat. Vasaljuk a motívumot az anyagra. Vágjuk le az anyag kiálló szélét. A hímzőfonállal varrjuk a motívumot a függő külső vagy belső részénél a háncshoz vagy az akasztóhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''A gyerekek kárpótolnak mindenért''

Három és fél évvel ezelőtt született egy ikerpár – történetük csak idáig hétköznapi. Az egyik… Tovább olvasom