Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Csernus ismét kurátor

Ismét az MTV kuratóriumának tagjává választották Csernus Jánost. A soproni médiaközpont jelenlegi igazgatója 1999 és 2003 között már tagja volt a testületnek.
A parlament ismét döntött az MTV kuratóriumának elnökéről, helyetteséről és tagjairól. A tíztagú testületnek – amely a köztévé tulajdonosi jogait gyakorolja – újra Czeglédi László lett az elnöke, akit az MSZP jelölt.
A képviselők 290 igen és négy ellenszavazattal választották meg. Helyettese Balogh László lett a KDNP jelöltjeként 230 igen és 15 nem szavazattal. Ismét a testület tagja lett (287 igen és 4 nem szavazattal, valamint 7 tartózkodással) Csernus János, ezúttal az MDF támogatottjaként.
A médiaközpont igazgatójának nem új a feladat, mert 1999–2003 között már tagja volt a kuratóriumnak, igaz, akkor a Fideszt képviselte a testületben. Az előző kuratóriumnak március tizedikén járt le a mandátuma, ezért vált szükségessé az új választás. A parlamenti pártok paritásos alapon, vagyis az erőviszonyoknak megfelelően jelölhetnek kurátorokat. Ennek megfelelően az MSZP három, az SZDSZ kettő, a Fidesz három, a KDNP és az MDF egy-egy tagot küldhetett az MTV tulajdonosi testületébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom