Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Cserép-hóember

Lássuk, hogyan alakulnak át az apró virágcserepek vidám, vendégváró hóemberré!

Kattints a képre!
Hozzávalók:

hungarocell golyó, egy nagy, egy közepes és hat kisméretű cserép, hóhatású festék (tubusos és spray változatban is kapható), kék és piros akrilfesték, barna raffia, kék hobbifilc, két fekete gyöngy, univerzális ragasztó, erős spárga, farúd, egy piros pompon, fekete lakkfilc, két fagyöngy, gyurma

Elkészítése:

A hungarocell golyót és a cserepeket fessük le a hóhatású festékkel, kivéve a közepes méretűt, amelyet kékre fessünk, esetleg csíkokkal.
Ha a golyón nincs lyuk, fúrjunk rá egy csavarhúzóval, akkorát, hogy a vékony farúd beleférjen.  

A hóember fejére ragasszuk rá a darabokra vágott raffiát hajnak, a pompont orrnak, majd lakkfilccel rajzoljuk meg a száját. Egy kis darab nedves szivacsra ecsettel kenjünk el kis piros festéket, majd a hóember arcára nyomva alakítsuk ki az orcákat. A sapkának megfestett cserepet ragasszuk a hóember fejére. (A sapka tetejére barkácsfilcből bojtot is készíthetünk, ehhez egy szélesebb filccsíkot vagdossunk be, csavarjuk fel, majd ragasszuk be a lyukba.)

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Vágjunk le egy darab erős spárgát, kössünk a végére egy fagyöngyöt, majd fűzzük fel rá három kis cserepet. Ugyanezt ismételjük meg a másik három cseréppel. A filcből vágjunk ki két kesztyűformát, majd ragasszuk az utolsó cserepek belső karimájára.

A farudat fűzzük át a legnagyobb cserépen, majd a végét szúrjuk a fej alsó részén fúrt lyukba. Hogy a hóember teste ne csúszhasson le, egy nagyobb darab gyurmával rögzítsük a rudat a cserép belsejében. A két cserép-füzéren átmenő spárgát fűzzük át a testet alkotó cserép lyukján, majd a cserép belsejében kössük a rúdhoz.

Végül díszítsük a hóembert apró sállal, kartonból kivágott táblával, stb.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőséget gyártanak

Két megyei cég, a győri Pannon-Flax rt. és a rábapatonai Tutti kft. kapott idén „Magyar… Tovább olvasom