Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Cseppentő Zsombor nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren

A sikerrel teljesített ügyességi feladatok után a húszéves Cseppentő Zsombor nyerte el a pünkösdi király címét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett versenyen hétfőn; a helybéli fiatalember hat lovas közül bizonyult a legjobbnak.
A selejtezők során a paripájukat szőrén megülő lovasok első feladatként egy-egy korsó hideg sört hajtottak föl, majd a Nagyréten felállított pályán rövid vágta után egy három méter magasba felfüggesztett fűzfakoszorút kellett megszerezniük. A feladatot volt, aki lovát megállítva és hátára fölállva teljesítette, de olyan is akadt, aki az egyszerűbb megoldást választva a koszorúkat tartó póznára kapaszkodott föl, és úgy szakította le a fűzfavesszőket.

A következő próbán a versenyzőknek három tojást markukba fogva kellett lovukra felszállni, majd a lehető leggyorsabban körbevágtatni úgy a pályán, hogy a szállítmány minden darabja sértetlen maradjon. A versenyzők ezután arról adhattak számot, miként bánnak lóháton a fokossal: előbb ügetés közben egy oszlopra helyezett káposztafejet hasítottak ketté, majd egy magasból lelógó almát csaptak szét fegyverükkel.

A selejtező utolsó teendőjeként pedig egy zabbal alaposan megtömött zsákot emeltek föl a földről a ló hátára, majd a teherrel kezükben ügettek végig a pályán. Az elődöntőben egy gyors vágtával döntöttek arról ki lesz az a két lovas, aki megküzdhet a pünkösdi királyi címért.

A végső győzelmet Cseppentő Zsombor szerezte meg Tóth Sándor előtt azzal, hogy egy hosszú sprint után sikerült megszereznie a győzelemmel járó koszorút. A győztes, aki az egy éven át viselheti a kitüntető címet elárulta, hatéves kora óta lovagol, paripájával, Tekessel pedig öt esztendeje dolgoznak együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum nyílik Budapesten

Az elmúlt évtizedek közmédia-történetét felidéző, számos technikatörténeti érdekességet összeggyűjtő… Tovább olvasom