Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Csepeli kettősgyilkosság - nincs bizonyíték Deme bűnösségére

Ügyvédje szerint nincs bizonyíték Deme Gábor, a január eleji csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjának bűnösségére. Az ügyvéd ezért azt kérte hétfőn a fővárosi főügyészségtől, szüntessék meg az iskola gazdasági igazgatóhelyettesének előzetes letartóztatását.

 Deme Gábor annak alapos gyanúja alapján került előzetesbe harminc napra, hogy ő lőtt a csepeli iskolában. Az ügyvéd szerint az azóta az ügyben kialakult fejlemények bizonyosan mutatják, hogy a ravaszt a másik férfi, a biztonsági őrként is dolgozó másik férfi húzta meg - mondta az ügyvéd.A gyilkosságok január 7-én este történtek a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Aznap ugyanis sikkasztás miatt elküldték az intézmény gazdasági igazgató-helyettesét és a biztonsági őrként is dolgozó pedellust, a gyanú szerint 3-4 millió forintot tüntettek el. Emiatt az esti órákra találkozót beszéltek meg Takács Józseffel, aki az alapítványi iskola vezetője, egyúttal a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt. Egyik tanár kollégája is elkísérte a megbeszélésére.

A négy férfi csaknem fél órát beszélgetett, majd gyanú szerint a biztonsági őr lelőtte az igazgatót és a tanárt, végül belelőtt saját tenyerébe, hogy alibit igazoljon. Az igazgatóhelyettes közben elvitte magával a biztonsági kamerák felvételeit tároló szervert és állítása szerint a Dunába dobta. A gyilkosságot az igazgató zsebében lévő diktafon hangfelvételen rögzítette. Ruttner György, a gyilkosságban gyanúsítottként szereplő Deme Gábor ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az iskola volt gazdasági igazgatóhelyettese már lassan egy hónapja van előzetes letartóztatásban. Azóta olyan információk derültek ki, "amelyek alapján nem állnak fenn az előzetes letartóztatás feltételei"- mondta az ügyvéd. Ezért hétfőn kérte a Fővárosi Főügyészséget és a Fővárosi Bíróságot is, hogy szüntessék meg ügyfele előzetes letartóztatását. Ruttner György szerint a gyilkosság idején készült hanganyag azt bizonyítja, hogy nem Deme lőtt, és a lövések idején már nem is volt a szobában, ahol a gyilkosság történt. Igaz, a hangfelvételt nem hallotta, de erre lehet következtetni a rendőrség ezzel kapcsolatos megnyilatkozásaiból. A lőporvizsgálat szintén azt bizonyítja, hogy a másik férfi lőtt. Ekkor azonban Deme már elköszönt és elhagyta a szobát. Mivel azért került előzetesbe, mert az alapos gyanú szerint ő adta le a lövéseket, ezért az ügyvéd véleménye szerint el kell engedni. Az eddigi három kihallgatásán konzekvensen tagadta, hogy felbujtó, vagy bűnsegéd lett volna a gyilkosságban.

Mivel a másik férfi nem szólal meg, ezért Deme állításait nem cáfolja semmi. Rosszat tett viszont saját ügyének az elfogása utáni magatartása: félelmében először nem akarta megmondani pontosan, hová tette az iskola biztonsági kamerájának felvételeit tartalmazó számítógépet. Ruttner György szerint, mikor a rendőrök a gyilkosság utáni hajnalon Demét meghallgatták, még annyira felt, hogy nem merte megmondani, mi történt a szerverrel. Valójában az történt, hogy a lakásán szétszedte és két kukába dobta. A rendőröket el is vezette az egyik kukához, de ott csak a számítógép háza volt. ezután indultak a Duna felé, mert azt mondta, ott az adathordozó. Mikor odaértek, a rendőrök megnyugtatták, hogy a másik férfit a kórházban öt rendőr őrzi, elvezette őket a másik kukához, ahová valójában dobta a szerver alkatrészeit. Ott végül ezek nem kerültek elő. Ám mivel várhatóan Deme ártatlanságát bizonyítják majd a felvételek, ezért a szülei félmilliós nyomravezetői díjat ajánlottak fel. Így sem került elő az eszköz, ezért magánnyomozókat fogadtak fel az előkerítésére. Az ügyvéd meglátása szerint Deme ügyében már csak az a kérdés, hogy a bíróság a szerverrel kapcsolatos tevékenységét bűnsegédletnek minősíti-e. Ehhez azonban Ruttner szerint nem kell előzetesben tartani ügyfelét. Az ügyészség dönthet, hogy ezek alapján megszünteti az előzetes letartóztatást, vagy a bíróságnak továbbítja, ahol legkésőbb február 9-ig kell döntenie, mivel az előzetes akkor jár le. A meghosszabbításról, vagy megváltoztatásáról csak a bíróság, megszüntetéséről azonban az ügyészség is dönthet.

Olvasóink írták

 • 5. jockey 2009. február 03. 13:13
  „Deme elvtárs adja elő a szervert, amin a biztonsági kamera felvételei vannak! Addig meg imádkozzon, hogy a társa ne mondja el, ki volt a megbízója. Egyébként ki sikkasztott milliókat az iskolából? Orbán Viktor?”
 • 4. PrettyWoman 2009. február 03. 11:47
  „Hát nem igaz, ettől féltem. Már mosdatják is! Nem hiszem, hogy a tahó biztonsági őr maga eszelte volna ki az egészet. Ugyan már, biztonsági őr volt (tehát nem tanult tovább).
  Csak Deme úrnak futja drága ügyvédre, a rendőrnek - akarom mondani biztonsági őrnek - egy kategória - meg nem futja. De az sem rossz, amit ő csinál, nem emlékszik semmire. Ja, fogadok bármibe, hogy a bizonyíték sosem fog előkerülni.”
 • 3. k 2009. február 02. 22:18
  „Dehogy felháborító !
  Ő volt az iskola gazdasági igazgatóhelyettese, akit sikkasztás miatt elküldtek. Elhallgatta hogy mit csinált egy tárgyi bizonyítékkal, ( ami az ő ártatlanságát bizonyítja...hát persze ) sőt meg is semmisítette.
  De nem bűnös.
  A 70 éves férfi akit a fatolvajok megtámadtak ő meg védekezett Őt meglehet ráncigálni. Remek
  Magyarország XXI század.

  ( http://gulyas.blog.hu/2009/01/09/who_the_fuck_is_deme_gabor ) <----- érdemes megnézni”
 • 2. Hamutipró 2009. február 02. 20:14
  „Hogyan is lenne, sőt még majdnem Ő is áldozat lett!”
 • 1. Kami45 2009. február 02. 18:16
  „Még a végén ki is tüntetik???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel fenyegetőztek a bankrablók

Fegyveres férfi rabolt ki egy pénzintézetet Nyíregyházán, hétfőn délután. Fülöp Gergely, a… Tovább olvasom