Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Csepeli kettős gyilkosság - Elrendelte az ügyészség a nyomozást bűnpártolás gyanúja miatt

Bűnpártolás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a csepeli kettős gyilkosság miatt indult büntetőügyben - közölte a Fővárosi Főügyész hétfőn az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a múlt pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázására, miszerint az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármilyen felelősség annak kapcsán, hogy az iskola lelőtt igazgatója a gyilkosság napján feljelentést készült tenni a csepeli rendőrkapitányságon, ám ennek nincs nyoma, noha a férfi bizonyíthatóan járt aznap a rendőrségen.

A BRFK emellett a főügyészséghez fordult annak megállapítására, hogy a volt csepeli rendőrkapitánynak milyen kapcsolata volt az emberölés elkövetésével gyanúsított férfival.

A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte: a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettének gyanúja miatt a BRFK múlt pénteki megkeresése alapján.

"A nyomozás elrendelésének alapjául a K. Tamás és társa ellen emberölés bűntette miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztályán folyamatban lévő bűnügyben felmerült adatok szolgáltak, amelyeknek tisztázása ügyészségi nyomozati hatáskörbe tartozik" - tették hozzá.

A Népszabadság szombaton számolt be arról, hogy a BRFK a Fővárosi Főügyészség intézkedését kéri a csepeli kettős gyilkosság ügyében folyó nyomozás során kiderült visszásságok, furcsaságok miatt. A lap emlékeztetett rá: csak az ügyészség vizsgálhatja az akkori rendőrkapitány, Császár Mihály szerepét, ők kérhetik a rendőrségtől az azóta távozott alezredes mobil- és más telefonjainak híváslistáit, tisztázandó, hogy a bűntény napján hányszor és mikor beszélt Kun Tamással, aki 2009. január 7-én este kivégezte a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatóját, Takács Józsefet és egyik tanárát, Papp Lászlót - írja a lap.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

A kettős emberöléssel kapcsolatban a BRFK két büntetőeljárást is folytat: az életvédelmi osztály az emberölés miatt folytat nyomozást a gondnokkal és a volt gazdasági igazgatóval szemben, előzetes letartóztatásuk mellett. A gazdaságvédelmi osztály sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás bűntett miatt folytatnak eljárást, ennek során gyanúsítottként hallgatták ki a volt gazdasági igazgatót és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót.

A BRFK még szombaton adott ki közleményt a csepeli nyomozásokkal kapcsolatban. Ebben azt írták: az emberölés miatt indult eljárás során a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában, és ezek az emberölés motivációjaként is szolgálhattak.

A gazdaságvédelmi nyomozók ezért a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában, illetve több tanút hallgattak ki, akik ismertették a nyomozókkal a vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban felmerült gyanújukat - írta a rendőrség.

Hozzátették: az utóbbi időben a sajtónak köszönhetően nyilvánosságra került, hogy Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Ez azonban nem történt meg, noha az igazgató dokumentálhatóan járt aznap a csepeli rendőrkapitányságon. Az emberölés után néhány nappal az eljárás során tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, amelyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.

Olvasóink írták

  • 1. Diák 2010. március 29. 17:08
    „Valami nagyon büzlik a hazai Dániában! Ki kellene végre takaritani. Na ja. Tök (merev) részeg rendörtábornok: a feltárásra a legalkalmasabb egyén...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pécsi lövöldöző továbbra is előzetesben marad

Meghosszabbította az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó tavaly novemberi pécsi… Tovább olvasom