Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Csendőrséget alapít Tiszavasvári önkormányzata

Feltételezett uzsorások ellen adóhatósági vagyonosodási vizsgálatot kért Tiszavasvári jobbikos polgármestere, aki szerdán Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette: Tiszavasvári jobbikos többségű önkormányzati közgyűlése megalakítja a csendőrséget a településen.

Fülöp Erik elmondta: 17 olyan helyi lakos ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Igazgatóságán, aki az állítások szerint uzsoratevékenységet folytat, hatalmas kamatokra ad kölcsönt nehéz sorsú embereknek.
Az önkormányzati vezető az MTI kérdésére válaszolva közölte: Tiszavasváriban megalakítják a csendőrséget, amely csütörtökön meg is kezdi közrendvédelmi feladatának ellátását a településen. Mint hozzátette, a tiszavasvári csendőrség szervezetét a város önkormányzata hozza létre, annak alakuló ülését szerda este tartják.
A sajtótájékoztatón részt vett Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke is, aki a vagyonosodási vizsgálatok kérésével kapcsolatban kiemelte: ezt a lépést már régen meg kellett volna tenniük a hatóságoknak, s a települési önkormányzatoknak is fel kellett volna már korábban vállalniuk a kezdeményező szerepet.
A pártvezető szerint "sajnos a politikai sem foglalkozott eddig megfelelően az uzsoratevékenységgel, pedig - mint állította - százezreket érint az illegális hitelezés, különösen az ország keleti megyéiben, ahol főként a mélyszegénységben élő roma kisebbség tagjai az áldozatok. Fülöp Erik polgármester tájékoztatása szerint a várható vagyonosodási vizsgálat által érintett 17 ember jómódban, több tízmillió forint értékű házban, luxusautókat tartva él Tiszavasváriban, miközben hosszú ideje hivatalosan a segélyezettek közé tartoznak. Megemlítette, hogy "százas nagyságrendű" azoknak a nehéz sorsú embereknek a száma a kisvárosban, akik rákényszerülnek az uzsorakölcsönökre, s a hatalmas kamatok miatt még szegényebbé válnak.
Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke - aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón - megerősítette: ha nem történik hatékony fellépés az uzsorások ellen a hatóságok és az érintett önkormányzatok részéről, akkor a párt Szabolcs megyei szervezete vállalja magára a szükséges intézkedések kezdeményezését a jövőben.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. április 20. 18:11
    „Kakas tolluk van elég? Mert ugyebár ahol a kakas vörös volt ott lehet a szaporulat bármilyen színű a fajta attól nem változott meg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pravda: Orbán alkotmánya ijesztő

- Az eredmény egy patetikus, a 19. század költőihez méltó pamflet - írja a Pravda.sk. A lap szerint ezért nem meglepő, hogy a magyar lakosság több mint fele nem ért egyet az új alkotmánnyal. Tovább olvasom