Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Csendespihenőt javasol a kormánynak a Fidelitas

Budapest - A Fidelitas azt javasolja a Bajnai-kormánynak, hogy a még hátralévő idejében "vonuljon csendespihenőre", és ne nehezítse tovább a fiatalok életét.


Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági társszervezetének új elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt kérte, hogy a kormány ne emelje tovább a diákhitel kamatát, valamint ne csökkentse az utazási kedvezményeket és az otthonteremtési támogatást.

A szombaton megválasztott elnök közölte, a Fidelitas arra szólítja fel a szocialista kormányt, hagyjon fel a fiatalokat érintő megszorító intézkedésekkel, amelyekkel ellehetetlenítik tanulási, pályakezdési, otthonteremtési lehetőségeiket.

Az ellenzéki politikus elmondta, a Fidelitás szombati, Miskolcon tartott tisztújító kongresszusán egy öt pontból álló állásfoglalást fogadtak el, melyben a kormányt egy "kiadós csendespihenőre" szólították fel.
E dokumentumban egyebek mellett arra hívják fel a figyelmet, hogy a diákhitel kamatának emelkedése miatt sokan évtizedekre eladósodnak, így a kedvezményes kölcsönrendszer értelmét veszti.

Az Ágh Péter által ismertetett állásfoglalás szerint a diákoknak és a határon túli magyaroknak járó utazási kedvezmény csökkentése miatt a tömegközlekedés lassan drágább, mint az autóval való ingázás.
Az oktatási, művelődési célú kirándulások ellehetetlenítése senkinek sem állhat érdekében - hangsúlyozta.

A Fidelitas azt is kéri, hogy a kormány ne engedélyezze több alap- és középiskola bezárását, összevonását a kistelepüléseken, mert számos vidéki családra hatalmas terhet ró, hogy a közelükben nincs megfelelő oktatási intézmény.

A fiatalok otthonteremtési lehetőségei az elmúlt hét évben már jelentősen romlottak, és most a kormány júliustól eltörli az úgynevezett szocpol és félszocpol rendszert is. A kormánynak ezek a döntései újabb évekkel lassítják az "átlagos fiatalok" otthonhoz jutását - figyelmeztetett.

Ágh Péter azt is kérte, "ne lopják tovább a roma fiataloknak járó pénzt", ne csökkentsék tovább a Szociális és Munkaügyi Minisztérium roma fiatalok képzésére és előrejutására szolgáló forrásait.

Úgy vélte, miközben a kormány csak beszél roma honfitársaink integrációjáról, valójában ez szintén a megszorítások áldozatául esik. Utalt arra, hogy a munkaügyi tárca április közepén négymilliárd forint elvonásáról döntött a Munkaerőpiaci Alap kárára; ebből 1,2 milliárd forint a tehetséggondozó programokat érintette, köztük a roma fiatalok tanulásának és felzárkóztatásának a támogatását.

Ágh Péter közölte, a Fidelitas szombaton megválasztott új elnöksége azért fog dolgozni, hogy Magyarországon legyen végre újra egy olyan kormány, amely odafigyel a fiatalokra, érti a problémáikat, és ezekre megfelelő válaszokat is tud adni.

Arra a kérdésre, kormányra kerülve a Fidesz el tudna-e képzelni egy önálló ifjúsági minisztériumot, Ágh Péter úgy fogalmazott: személy szerint nagyon fontosnak tartja, hogy az ifjúságpolitikát kiemelt helyen kezeljék a kormányzatban.Olvasóink írták

 • 12. load 2009. június 24. 10:08
  „11. Sally
  "...., hogy azt írja, hogy az ellenzék miatt süllyedt idáig az ország?"
  Nem miattuk, de derekasan besegítettek.”
 • 11. Sally 2009. június 23. 14:05
  „Hogy lehet valaki ekkora ...., hogy azt írja, hogy az ellenzék miatt süllyedt idáig az ország?
  KOmolyan mondom, az ilyet gyámság alá kellene helyezni. Még az ilyennek van válsztójoga? beszarok!”
 • 10. Parasztbasztato 2009. június 22. 20:52
  „En meg azt javaslom a Fidelitasnak,hogy szarjak ossze magukat.”
 • 9. bugriskin 2009. június 22. 19:28
  „Jó, hogy nem azért könyörögnek, hogy tovább ne fosztogassák a lakosságot! Hány év kell még ezeknek a fiataloknak mire egy normális vádindítványt meg tudnak fogalmazni?”
 • 8. xo16zy 2009. június 22. 14:01
  „Kolombela írta: "az eddigi parlamenti pártok és azok prominens tagjai, vezetői huzzanak el a politikai életből örökre"
  Na én is valami ilyesmit tudnék elképzelni. De míg a maszop-zsdzs garniturát a népakarat a választásokon eltörli majd a föld felszínéről (ld. 2% :-), addig Viktor barátunk folytatja a Magyarország Rt. müködtetését ( --> külföldi pénztőkét kiszolgáló, a hatalom éhségtől eszement, az önösérdekeit elétérbe helyező).
  Reméljük elég erős lesz az igazi Jobb oldal ahhoz, hogy legalább - és most Torgyán-papa szavaival élek - "a mérleg nyelve" lehessen!”
 • 7. kolombela 2009. június 22. 13:02
  „Tisztelt jobb és baloldalt védelmezők!
  Az, hogy az ország ilyen állapotba került, nem csak egy- két párt (jelen esetben kormánypártok), hanem az összes parlamenti párt hibája. Kár ezen vitatkozni, hiszen mindenki úgyis azt a pártot okolja, amelyik nem szimpatikus.
  Egyszerű a megoldás: az eddigi parlamenti pártok és azok prominens tagjai, vezetői huzzanak el a politikai életből örökre. Jöjjenek mások, jobbak, a hazáért tenni akarók, nem a külföldi pénztőkét kiszolgálók, nem a hatalom éhségtől eszementek, nem az önösérdekeit elétérbe helyező hazaárulók, stb. Az összes parlamenti pártban vannak szépszámmal a felsoroltak közűl.”
 • 6. jockey 2009. június 22. 12:06
  „4. Primax

  Tehát az elmúlt 7 év alatt nem a parlamaneti többségben és döntéshozatali helyzetben lévő kormány, hanem az ellenzékben és kisebbségben lévő Fidesz "rombolt", annak isszuk most a levét. Legalábbis szerinted. Csavaros észjárásod van, az biztos. Szerencsére az egyik hagyományosan szoci városban - Pécsett - is bebizonyosodott, hogy egyre kevesebben vannak, akik ennyire furfangosak.

  Egyébként milyen csökkentést akarnak még végrehajtani ezek a hazaárulók a diákok utazási kedvezményén? Adóztassák meg az offshore cégeiket, abból több pénz bejön. Meg szorítsák vissza az elsősorban általuk élvezett korrupciót, akkor pedig egyáltalán nem lenne szükség megszorításokra!”
 • 5. xo16zy 2009. június 22. 09:43
  „4. hozzászólás Primax
  Na ez egy okos írás. Így van.
  A Fidesz gyakorlatilag 7 évig nem csinált semmi hasznosat, így tulajdonképpen asszisztált a komcsiknak.
  Ha a szemem előtt megvernek, kirabolnak egy öreg nénit és én végignézen szótlanul, esetleg arrébbállok (ld. parlamenti kivonulgatás), akkor én is ugyanolyan bűnös szemétláda vagyok, mint az elkövetők.”
 • 4. Primax 2009. június 21. 23:10
  „farkasbalintm #3 !
  Egyetértek Veled. A FIDESZ totális szerepzavarban van. Azt hiszik, hogy az ellenzék - egyetlenegy - célja a hatalom megszerzése.
  Bármi áron. A rombolás árán is. Az elmúlt 7 évet gyakorlatilag duzzogással, hisztizéssel és hangulatkeltéssel töltötték. Ki és bevonulgatások, népszavazás, olcsó, demagóg hitegetés, teljesíthetetlen jóléti ígérgetések. ( 1.000.000 új munkahely...röhej...)
  Mivel valóban "necces" a helyzet , a nép - joggal elkeseredett - egy része vevő az ilyen hazug ígérgetésekre. Vevő a cinkos összekacsintásra a szélsőjobbal is. Bár : a Jobbik még okoz nagyon nehéz pilanatokat Viktornak.
  Valószínűleg kénytelenek lesznek koalícióra lépni velük, ha kétharmadot akarnak majd. Őket viszont nem tudják majd úgy hátbadöfni, mint Torgyánt...
  Szóval, a lényeg ( szerintem ) : tényleg nem itt tartanánk/előbbre juthattunk volna, ha a mindenkori ellenzék helyesen értelmezné szerepét és nem a saját fényezésével, valamint a regnáló kormány megbuktatásával foglalkozna folyamatosan.
  Majd megtanulja az ország a leckét, ha Orbán másodszor is megkapja a lehetőséget.
  Gyakorlatilag semmi sem fog változni, sőt : újabb IMF hitelek jönnek, Viktor ezt már - csendben - megemlítette.
  Kíváncsian várom, hogy az ide -is - lelkesen írogató Orbán-fanok akkor majd mit mondanak...”
 • 3. farkasbalintm 2009. június 21. 21:51
  „ez már annyira óvodás szint, hogy az eszméletlen.
  miért kell hogy kormány és ellenzéki pártok legyenek? miért nem lehet kormány és támogató pártok?
  nem az volna a politikusok dolga, hogy kicsiny országunkat minél jobban irányítsák? ehelyett csak azt látni/hallani, hogy egymást "anyázzák", de csakis önös érdekből :S”
 • 2. Primax 2009. június 21. 20:39
  „Ágh Péter ne osztogasson tanácsokat, egyelőre nincsenek abban a pozícióban.
  Ha a "főnöke" lesz a király, akkor mondjon ilyen nagy bölcsességeket és - főleg - emlékeztesse Orbánt az összes ( ! ! ! ) ígéretére !
  Hogy ne kelljen Viktornak - 1998 után mégegyszer - azt mondania :
  - " Más a választási ígéret és egészen más a tényleges kormányprogram."
  Remélem, sokan emlékszünk rá...
  A partvonal mellől könnyű bekiabálgatni, majd , ha ők fociznak, akkor legyenek okosak !”
 • 1. vienna 2009. június 21. 18:20
  „Már megint megy a mellébeszélés!
  Ahelyett hogy követelnék a kormány távozását, üzengetés folyik.
  Csak azért hogy lám, papíron mégiscsak mi vagyunk ám az ellenzék!
  Ugye-ugye nagyon is nem érdeketek a kormányváltás.
  Fontosabb mi lesz a fityesszel, mint hogy mi lesz az országgal.
  Horn Gábor után szabadon.
  Ezekre bízzuk jövőre az országot?
  Na ne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: befejezte munkáját a háromtagú ügyvezetés

Megalakult az MSZP országos választási bizottsága, ezzel befejeződött a háromtagú ügyvezetés munkája… Tovább olvasom