Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Cséfalvay: tudással, munkával és tehetséggel lehessen előre jutni

Cséfalvay Zoltán annak fontosságát hangsúlyozta, hogy mindenki tudjon előre menni, ha a terhek csökkennek, akkor mindenki lépjen előre.
Az Orbán-kormány célja az, hogy Magyarországon tudással, munkával és tehetséggel lehessen előre jutni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára hétfőn Kecskeméten, a rezsicsökkentésről rendezett lakossági fórumon.

Cséfalvay Zoltán annak fontosságát hangsúlyozta, hogy mindenki tudjon előre menni, ha a terhek csökkennek, akkor mindenki lépjen előre. Erről szól a jelenlegi politika, ezt változtatná meg egy szocialista kormány - fűzte hozzá az államtitkár.

Mint mondta, az ország csődközeli helyzetben volt, amikor a jelenlegi kormány hivatalba lépett, ezért először a gazdaságot kellett rendbe tenni, és csak utána lehetett a rezsicsökkentés folyamatát elindítani.

Az államtitkár felidézte azt, hogy 2010-ben a jelenleginél jóval nehezebb helyzetben volt az ország. Cséfalvay Zoltán fontos lépésnek nevezte az államadósság csökkentését, a devizaadósok megsegítését és az önkormányzatok tehermentesítését.

Az államtitkár kiemelte, hogy meg kellene szakítani azt a folyamatot, mely már kétszer is bekövetkezett a rendszerváltás óta, hogy "a szocialisták ígérnek, költekeznek és eladósítják az országot", majd a csőd szélén álló ország rendbetételét az őket követő jobboldali kormányra hagyják.

A szocialista kormányok mindig összehoznak egy válságot, amit úgy kezeltek, hogy privatizálnak - tette hozzá.

A magyarországi energiaárak "elszabadulása" az elhibázott privatizációval indult, amikor a szocialista kormány a külföldi befektetőknek garantálta az éves szinten 8 százalékos profitot - fogalmazott. Akkor indult el az a folyamat, amely Európa legmagasabb gázárát és második legmagasabb áramárát eredményezte - fűzte hozzá.

Cséfalvay Zoltán azt mondta, a rezsicsökkentés nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy 2013-ban csak 1,7 százalék volt az infláció, melynek következtében a nyugdíjak reálértéke nőtt, sőt reálbér növekedés is volt.

A fórum házigazdája, Salacz László, aki a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjeként indul Bács-Kiskun megyei 1. választókerületében, köszönetet mondott a rezsicsökkentést aláírásukkal támogató embereknek. Történelmi lépésnek nevezte, hogy 2013 januárjától hosszú évtizedek után először csökkentek Magyarországon a rezsiköltségek.

Szavai szerint, a mintegy 3,8 millió magyar háztartást érintő rezsicsökkentés eredményeként Magyarország az európai rangsor utolsó, utolsó előtti helyéről lényegesen előbbre lépett a fogyasztói paritáson mért lakossági rezsiköltség-terhelésben.

Salacz László a rezsicsökkentés érdekében további támogatást kért, mert szavai szerint, "a Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által már egyszer megbukott baloldal nyíltan a rezsicsökkentés ellen kampányol".

A fórumon felszólalt egy balázspusztai hétgyermekes családanya, aki elmondta, hogy havonta 14-16 ezer forint megtakarítást jelent a rezsicsökkentés, amit a gyerekeire tud fordítani. Nevelőszülőként üdvözölte azt a jogszabályváltozást, melynek értelmében január 1-jétől főállásban dolgozhat a hét gyermek mellett, rendes bejelentett munkaviszonya lett.

A rezsicsökkentési fórumnak helyt adó tanácskozóteremben több mint kétszázan voltak, sokan csak a folyosón állva tudták meghallgatni az előadókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ hétfői nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 27-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom