Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Csapdákkal lehet védekezni

Nyestek jelentek meg és okoznak ismét bosszúságot az autósoknak Sopron lakónegyedeiben. A nyestcsapdákat a városüzemeltetési kft.-től lehet ingyen kérni.
Sopronban ismét egyre nagyobb számban jelennek meg a nyestek. Híradások szerint nemcsak a Lövérek lakott zöldterületein, hanem még a belvároshoz közeli – például a Móricz Zsigmond utcai – udvarokban is láttak ezekben a napokban ilyen ragadozó állatot.
A nyestek nemcsak azzal okoznak bosszúságot az autósoknak, hogy összepiszkolják a járműveket, hanem a gyújtókábeleket is elrágják.
– Az autóipar „vette az adást”, s már más, a nyestek számára nem olyan vonzó szagú anyagokból állítják elő a kábelvédőket. Ugyanakkor tény, hogy a gépkocsikat összerondítják, besározzák, megkarcolják – mondta Gergácz Gyula, a Soproni Városüzemeltetési Kft. főmérnöke. – A nyesteket nehéz elriasztani a kocsiktól, mivel estétől reggelig gyakorlatilag éjszakai életet folytatnak. Elég érzékeny állatok, még csapdába is körülményes a becsalogatásuk.
A szakemberek ettől függetlenül megoldásként mégis a nyestcsapdát ajánlják, amelyet ingyen, átvételi elismervény mellett – és saját felelősségre – lehet igényelni a városüzemeltetési kft.-től, illetve a gyepmestertől. Nagy Dénes a ketrec mellé jó tanácsokkal is szolgál, mikor milyen étellel – gyümölccsel, húsokkal, tojással – csalogathatjuk be az állatot. A csapda egyébként arra is jó, hogy az állat észrevegye: valami szokatlan van a területén, s ez a tény többnyire arra ösztökéli, más helyre menjen. Noha a nyest nem védett állat, vadászatát mégsem lehet megoldani lakott területen.
Nagy Dénes gyepmester elmondta még, idén Ágfalvára, a Lövér körútra és a Tóth Antal utcába kértek nyestcsapdát. Amennyiben megtörténik a befogás, a gyepmester viszi el az állatot, amelyet a harkai dombon enged szabadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom