Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Csanak falui részeges csülök

Hozzávalók 5–6 főre:

2 db sertés hátsó csülök, só, fokhagymakrém, csípős Piros Arany, bors, mustár, kömény, majoránna, fél liter száraz fehérbor és 1 üveg sör.

Elkészítés:

A hátsó csánkot 5 darabra vágjuk fel, a szárkapocscsontot bennhagyjuk a húsban, csak a sípcsontot vesszük ki! Besózzuk és negyed óráig állni hagyjuk a húst, ezalatt elkészíthetjük a fűszerkeveréket, amely egy evőkanál csípős Piros Aranyból, egy evőkanál mustárból és ugyanennyi fokhagymakrémből áll. Ha túl sűrűnek találjuk a pépet, vízzel is hígíthatjuk. A fűszerpépet ecsettel vékonyan felvisszük a hús egész felületére, így a rászórandó fűszer könnyebben megragad a hús felületén. Borssal, majoránnával és a frissen aprított köménnyel szórjuk meg a csülökdarabokat. A befűszerezett hús alá egy pohár vizet öntünk a tepsibe, amit lefóliázunk, s úgy helyezzük a kemencébe. Egy óra múlva, ha a víz már elpárolgott, fél liter száraz fehérbort öntünk alá. Két óra múlva, ha már a bor is elpárolgott és a hús is megpuhult, akkor a fóliát már véglegesen levesszük, s felrázott sörrel lespircceljük a csülökdarabokat. Ezután fokozottabban figyeljük a húst, kb. fél óra múlva szépen megpirul a hús felülete. Természetesen otthoni gázsütőben is elkészíthető az étel, viszont tartsuk szem előtt, hogy alacsonyabb hőmérsékleten lassú sütést igényel a hús, hogy legyen ideje megpuhulni! A Csanak falui részeges csülök fogyasztásához kenyér, csípős vegyes savanyúság vagy hagymás törtburgonya ajánlott!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat

A győri önkormányzat az idei év sportcéljainak és -feladatainak támogatására pályázatot ír ki. Tovább olvasom