Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Csalók: 300 embert vertek át életbiztosításokkal

Országszerte háromszáz embert csapott be egy négyfős társaság életbiztosítási szerződésekkel, a csoport hat biztosítótársaságot is megkárosított összesen 300-400 millió forint értékben.
 
A hétfőn elfogott négy középkorú férfi egy alkuszcéget működtetve szerződött biztosítótársaságokkal életbiztosítások megkötésére - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nagy Ágnes, a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatárs.

 Eleinte barátaik adatait használták fel, majd különböző ürüggyel kerestek meg a létminimum környékén élőket, akik nevére szerződést kötöttek, miközben arra hivatkoztak, hogy az általuk aláírt dokumentum nem szerződés, csak ajánlat.

A havonta 20-30 ezer forintos díjú szerződések első néhány havi díját befizették, de később már nem fizettek, így derült fény a biztosítók számára is a csalásra.

Amikor elmaradtak a befizetések, a biztosítók megkeresték a szerződött feleket, ekkor derült ki a sértettek számára, hogy biztosításuk van. Az MTI kérdésére, miszerint a szóban forgó, ténylegesen aláírt szerződések élő szerződések-e, Nagy Ágnes azt mondta: a 2004-2005-ben kötött szerződések nagy részét azóta a biztosítótársaságok a díjak be nem fizetése miatt felmondták.

A négy férfi a szerződések után jutalékot kapott, ez ügyfelenként havonta 200-300 ezer forintot jelentett. Egy idő után részben ebből fizették be az újonnan kötött szerződések első egy-két havi díját.

Nagy Ágnes kitért arra is: amellett, hogy becsaptak embereket a gyanúsítottak, több, alacsony életszínvonalon élő sértettnek 10-30 ezer forint körüli összeget ajánlottak a szerződések aláírása fejében, így növelték ügyfeleik számát. Sértettek országszerte találhatók, Szegedtől Budapestig - ismertette a rendőr őrnagy.

A biztosítótársaságok megnevezése nélkül Nagy Ágnes közölte: volt olyan társaság, amelyet 100 millió, és volt, amelyet 10-20 millió forinttal károsítottak meg a gyanúsítottak.

A hétfőn hajnalban elfogott négy férfinél házkutatást tartottak, ennek során az alkuszcég papírjai is előkerültek. Pecséteket, különböző bizonyítékokat is foglaltak le a nyomozók, ezeket a gyanúsítottaknál pótkerékbe, illetve karácsonyfadíszek közé rejtve találták meg.

Olvasóink írták

  • 2. graciela 2009. október 21. 07:00
    „Azért kíváncsi lennék, melyik alkuszcég volt ez. Miért nem lehet leírni...?
    Én is biztosítóban dolgozom, és bizony van, aki az ügyfelek pénzét a sajátjának érzi. Rúgtak már ki tőlünk is sikkasztó üzletkötőt. Csak az a baj, ahogy PrettyWoman írta, hogy a becsületes ott maradó dolgozók isszák meg a levét...”
  • 1. PrettyWoman 2009. október 20. 16:58
    „Nagyon utálom az ilyen rohadékokat. Annak idején az ilyenek miatt csökkentették a becsületesen dolgozó emberek jutalékát is. És akkor még a bizalomvesztésről nem beszéltünk. Az ügyfeleket is sajnálom.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberfejet és egy kart vitt haza egy kutya

Az állat gazdája hétfő este vette észre, hogy a kutya testrészekkel játszik. Tovább olvasom