Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Csallóközi borsos bodak

Hozzávalók:

3 dkg élesztő, pici cukor,
2 dl langyos tej,
40 dkg liszt (fele sima, fele rétesliszt), 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1 teáskanál só.

A tészta tetejére:

2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
2 kisebb tojás,
1/2–1/2 mokkáskanál őrölt bors és pirospaprika,
egy szál füstölt kolbász felkarikázva,
10–15 dkg húsos szalonna apró csíkokra vágva.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a liszt közepébe öntjük. A margarinnal, sóval, tojásokkal összegyúrjuk és fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük úgy, hogy a tésztának kis pereme legyen. A töltelékhez valókat a kolbász és a húsos szalonna kivételével összekeverjük és a tésztára kenjük. A kolbászkarikákat vegyes csoportban rárakjuk, a közepébe pedig a húsos szalonnacsíkokat fektetjük. Forró sütőben kb. 30–35 percig sütjük. Langyosan szeleteljük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.11.

Tovább olvasom