Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Családtörténelem Petőcz módra

Az ősök a ma szlovák területhez tartozó Keszegfalváról indultak, az élők közül pedig a minap legalább százan kíváncsiak voltak egymásra. A Petőcz família valamennyi tagjának élményt jelentett a találkozás.
Fotó: Szük Ödön 0225-SZO-7407 jpg Keszegfalváról indultak: A minap legalább százan voltak kíváncsiak egymásra a Petőcz família tagjai közül.
A Petőczök közül – hogy csak néhányukat említsük – van, aki orvosként, vízügyi mérnökként, gépészként, fogtechnikusként keresi a kenyerét, de nincsenek híján jogászból és vállalkozóból sem. Imre Bana polgármestere, Petőcz Miklós költő, író sorait pedig olvasóink lapunk hasábjairól ismerhetik. A múltban több papról is tudtak, értük is szólt az a megemlékezés, ami felejthetetlenné s egyben családiassá tette a familiáris randevút.
– Nem vagyok Petőcz, ám boldogan segédkeztem a férjemnek, hiszen láttam az örömét – vallja Petőcz Györgyné Marianna. – Ki-ki egy kötetlen beszélgetés formájában elmondhatja, hol él, mit csinál, de már arra is akadt példa, hogy a nyári országjárás alkalmával kerestük fel egymást. Szeretnénk, ha a fiatalok közül akadna, aki folytatná a szervezést és a családtagok a jövőben nemcsak a keresztelőkön és a temetéseken, hanem hasonló, jó hangulatú beszélgetések alkalmával is találkoznának.
A szervezők kikutatták és elkészítették azt a családfát, amelynek fénymásolt példányát a rokonság is megkapta. A különleges, ám ebben a közösségben idővel hagyománnyá váló összejövetel egyedülálló alkalmat jelentett a család szerepének újragondolására, egyben felértékelésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Office jövőre már 11-nél jár

A Microsoft az Office szoftvercsomagjának következő verziójában az üzleti megoldásokat és az… Tovább olvasom