Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Családok hétvégéje a Fertőn

Három szerencsés soproni nyert görögországi utazást azon tízezer ember közül, akik kilátogattak az elmúlt hétvégén megrendezett Fertő-partyra. Az időjárás is kegyes volt a kikapcsolódni vágyókhoz.
Az immáron negyedik alkalommal a fertőrákosi öbölben megrendezett Fertő-partyn az elmúlt három napban mintegy tízezren vettek részt. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért program a főzőverseny volt.
– Barátaim biztatására neveztünk be a főzőversenyre, arra viszont nem számítottam, hogy a tizenhat résztvevő közül a mi gulyásunk lesz a legjobb – mesélte boldogan a soproni Kiss István, aki egyhetes görögországi utazást nyert. – Nagyon szeretünk főzni, a feleségem dolga az ízesítés, az enyém pedig a hozzávalók előkészítése. A hétvégi kerti partikon mindig előrukkolunk valamilyen újítással.
– Reggel kilenckor álltunk neki a munkának, és egy óra körül már el is készültek az ételek – ezt már a szintén soproni Horváth József teszi hozzá. – Úgy gondolom, kellenek a mostanihoz hasonló rendezvények. Itt nemcsak a családok érzik jól magukat, hanem a kilátogatók is új barátokat szereznek, főleg az ételek kiadása közben. Véleményem szerint évente két fesztivált is elbírna a tó.
Egyelőre viszont marad az évi egy Fertő-party, a tervek szerint jövőre szintén július közepén tartják meg. Varga Tibor, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. fürdő-üzemmérnökségének vezetője szerint a rendezvény elérte célját. – A főzőversenyen túl a röplabdában Wéber Gergely, a strandfociban pedig Varga Jenő nyertek görögországi nyaralást – egészíti ki a vezető. – Persze rengeteg apróbb ajándékot is kiosztottunk a három nap alatt. A következő héttől pedig már nekilátunk az ötödik Fertő-party szervezésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állam és egyház kapcsolata

Július 26-ra hívta össze a vatikáni megállapodás tapasztalatainak értékelésére felállított, a… Tovább olvasom