Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Családjukért dolgoznak a diákok

Magyarország - A családok anyagi szűkössége ösztönzi leginkább a diákokat munkára, sok tanuló fiatal azért dolgozik, hogy szüleit támogassa.


Ők keresetük több mint felét fordítják olyan dolgokra, amelyek tanulmányaikhoz szükségesek.

A válság a diákok munkalehetőségeit is leszűkítette, az iskolaszövetkezeti tapasztalatok szerint nyáron 30–40 százalékkal kevesebb munkalehetőséget kaptak, mint egy évvel korábban. Pedig az állásukat vesztett szülők nehezen tudták előteremteni a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges pénzt, sok fiatal ebben segített volna családjának. Ezt támasztotta alá az a felmérés is, amit az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) a nyáron végzett a munkát vállaló tanulók körében. A kutatásban részt vevő győri Pannon-Work marketingvezetője, Kurdi Ferenc elmondta: a statisztika is megerősítette, hogy a diákok nem megbízhatatlanok, komolyabb feladatokat is rájuk lehet bízni, mert motiváltak. A diákok jövedelemforrásként 58 százalékban az iskolaszövetkezetekben végzett munkát jelölték meg és mindössze 7 százalékban a diákhitelt.

A vizsgálat kérdéseire a hazai nagyvárosok közül Budapesten és Győrben válaszoltak a legtöbben. Összesen 1050 diák töltötte ki a kérdőívet, átlagéletkoruk körülbelül 20 és fél év, 34 százalékuk középiskolás, 66 százalékuk a felsőoktatásban tanul. Több mint fele a megkérdezetteknek dolgozik tanév közben is. 

A cikk bővebben a Kisalföld napilapban olvasható. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az APEH mindent lát és nagyon figyel

A kiválasztott adózóknál az adóhatóság a helyszínen vizsgálja a bejelentett adatok egyezőségét. Tovább olvasom