Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Családi nap és jótékonysági koncert hátrányos helyzetű gyerekekért

Jobb velünk a világ címmel a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére szervezett jótékonysági koncerten vehetnek részt az érdeklődők vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában.
A közönség autentikus roma zenei csoportokat, sérült előadókat és a Nemadomfel Együttes műsorát is hallhatja. A jótékonysági rendezvény célja a Borsodban élő, hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő programok létrehozása.

A szervezők olyan napköziket szeretnének életre hívni az aprófalvakban, ahol a legszegényebb sorban élő kisgyermekek megtanulnak a többi között bízni egymásban, önmagukban, célokat kitűzni és küzdeni azokért. A tervek szerint a program elsőként a Borsod megyei Szendrőládon indul, amely lakosait tekintve a legfiatalabb átlagéletkorú település az országban - tájékoztatta a szervező Nem adom fel Alapítvány hétfőn az MTI-t. Szombaton 15 órától Ökumenikus Istentiszteleten vehet részt a közönség a Szent István bazilikában. Vasárnap 14 órától táncház, kézműves-foglalkozások és tematikus dokumentumfilm-szemle szórakoztatja a családokat.

Az érdeklődők megtekinthetik Simon András grafikusművész kiállítását, majd sérült, illetve roma származású kézművesek által készített használati- és dísztárgyakat vásárolhatnak. A kiállított képek és a különböző tárgyak megvásárlásából befolyt összeg is hozzájárul a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő program megvalósításához. A koncert 18 órakor kezdődik, fellép a többi között a Nemadomfel Együttes, a Bolyki Brothers, a 4 for Dance, Lovasi András, Oláh Ibolya, Deák Bill Gyula, Takáts Tamás, Ferenczi György, Tóth Vera, Szabó Leslie, a Roll Dance, a Villon Trió és a CseppSzínház.

A Befogadó Szeretet program keretében a rendezvényre, a vidéki plébániák küldötteiként érkező cigány gyermekeket és felnőtteket budapesti családok látják vendégül, hogy személyes kapcsolat alakulhasson ki a helyzet megváltozásáért tenni akaró cigány és nem cigány emberek között. Idén az árva gyerekek és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány már nem mint kedvezményezett, hanem mint szervező vesz részt a programban. A 2008-as jótékonysági eseményen - amelyet a Nemadomfel együttes értelmi fogyatékossággal élő tagjai szerveztek, hogy ép társaikon segítsenek -, több mint 8000 ember vett részt, aminek eredményeként az erdélyi árva gyerekek több mint 11 és fél millió forintot vehettek át.

A sikeren felbátorodva a Jobb velünk a világ programot idén a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére indítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somogyi Zoltán a turisztikai világszervezet főtitkár-helyettese lett

Somogyi Zoltánt választották az ENSZ Turisztikai Világszervezet (UNWTO) új főtitkárának egyik… Tovább olvasom