Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Családi biztosokkal segítené a KDNP a hitelcsapdába kerülteket

A családi biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában.
Családi biztosokkal segítené a KDNP a hitelcsapdába került családokat - közölte a kereszténydemokraták frakciószóvivője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.

Pálffy István azt mondta, a családi adókedvezmény kiterjesztése után további védelmet biztosítanának azoknak a családoknak, akik "hitelcsapdában (...) vergődnek vagy éppen a szélén táncolnak". Ez a családi csődvédelem - tette hozzá.

Közölte, létrehoznák a családi biztos intézményét. A biztos "olyan együttműködést folytat a családokkal, amely során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában. "Ez nem valamiféle (...) a családokra oktrojált, felülről irányító biztos, hanem egy együttműködő partner" - hangsúlyozta.

Pálffy István elmondta, a biztosnak komplex szerepe lenne, menedzselné a hitelt, amihez jogi, pénzügyi, közigazgatási ismeretek kellenek.

Az elképzelés szerint a rendszerben több százan, ezren segíthetik majd a magyar családokat - közölte.

A Jobbik elutasítja a KDNP javaslatát

A Jobbik szerint a KDNP által javasolt családi biztosi-rendszer a hitelkárosultak megsegítésére életszerűtlen, ezért elutasítják azt és inkább az általuk javasolt magáncsőd intézményének támogatására szólítják fel a többi pártot - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Pálffy István, a kereszténydemokraták frakciószóvivője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában beszélt arról, hogy pártja családi biztosokkal segítené a hitelcsapdába került családokat. A biztos "olyan együttműködést folytat a családokkal, amely során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában.

Z. Kárpát Dániel emlékeztetett arra, hogy a Jobbik a parlamentbe jutása óta többször is javaslatot tett a magáncsőd és azon belül a csődbiztos intézményének bevezetésére, erre azonban a kormánypártok semmilyen nyitottságot nem mutattak.

A Jobbik szerint a családi költségvetésbe történő beleszólás lehetősége "életszerűtlen". Ezzel szemben az ellenzéki párt olyan csődbiztosok felállítását szorgalmazza, akik szakszerűen tudják képviselni a károsultakat a bankokkal, pénzintézetekkel, közműcégekkel szemben, emellett pedig az átképzési lehetőségek felkutatásával és egyéb eszközökkel segíti a károsultak munkaerőpiaci helyzetének javítását is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatja a megbeszélést az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform

Egyelőre nem egyezett meg egymással, ezért a jövő héten folytatja a megkezdett megbeszélést az LMP… Tovább olvasom