Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Csaknem belehalt a műtétbe - beperli a kórházat

Beperli a szombathelyi Markusovszky kórházat egy asszony, aki csaknem belehalt egy nyelőcsőtágító műtétbe. A nőnek egy daganatos betegség miatt szűkült össze a nyelőcsöve, egy tágítót helyeztek bele ezért. A beavatkozás után azonban az asszony nyelőcsöve levált a gyomorszájról. Az operáció után másfél nap telt el, mire egy újabb, ezúttal már életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A kórház szerint senki nem hibázott.
Az asszonynak a tüdején van daganat, ez nyomja a nyelőcsövét, amely ettől összeszűkült. Két és fél héttel ezelőtt ment be a kórházba - mondta hétfőn a Független Hírügynökség tudósítójának. Az orvos egy úgynevezett sztent, egy nyelőcsőtágítót helyezett el nyelőcsövében az operáció során. Az asszony még a műtőasztalon magához tért az altatásból, és már akkor rendkívül erős fájdalomra panaszkodott, de állítása szerint nem vizsgálták meg. Később kapott fájdalomcsillapítót, de ennek ellenére is egész éjszaka szenvedett. Másnap reggel az ügyeletes orvost kérte, ezután röntgenezték meg. Az orvosok akkor már sejtették, hogy - amint a nő fogalmazott - kilyukadhatott a gyomra. Az újabb operáció azonban csak több mint hat órával később volt, mert nem volt szabad műtő a kórházban. A nő ezalatt már fájdalomcsillapítót sem kaphatott. A második műtétnél derült ki, hogy nyelőcsöve levált a gyomorszájról.

Az asszony azóta már jól van. A kórház a Független Hírügynökség megkeresésére hétfő délelőtt azt közölte, hogy vizsgálják az esetet. Néhány órával később egy közleményt adtak ki, melyben azt írják: "A beavatkozás a legnagyobb gondosság mellett, a beteg életminőségének javítása érdekében történt. Nem orvosi tévedés volt, hanem az ilyen beavatkozásoknál ismert és előforduló szövődmény következett be. A szövődményt a szakma szabályai szerint elhárítottuk és jelenleg a beteg az alapbetegségének megfelelő állapotban van".

Az asszonynak korábban már volt két hasonló műtétje. Akkor, bár nem volt panasza, az operáció után megröntgenezték, és más vizsgálatokat is végeztek, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e. Azt mondja: ezek a vizsgálatok ezúttal elmaradtak. Az Egészségbiztosítási Felügyelet hivatalból nem indított vizsgálatot az ügyben - közölte a Független Hírügynökséggel Pálinkás Ágnes szóvivő, hozzátéve: várják, hogy a beteg bejelentést tegyen.

Olvasóink írták

 • 6. girzelda 2009. május 28. 06:51
  „"Goldmund" van valami gondod? Talán nem fedi a valóságot amit írtam?”
 • 5. Goldmund 2009. május 26. 22:02
  „Valahogy az az érzésem támadt, hogy girzelda=pampus (korábban: matriné).”
 • 4. girzelda 2009. május 26. 17:34
  „Ha valamit jól is meg lehet csinálni akkor, azt meglehet kellő szakértelemmel felelősen is csinálni garanciával és első nekifutással. Mint az be is bizonyosodott másodszorra! Azon pedig nem is lehet csodálkozni,hogy az egészségbiztosító nem rendelt el vizsgálatot. Talán a nyugdíj folyósító rendel el, amikor amikor a saját pribékei lopják meg a nyugdíjasokat koholt, alantas és valótlan eljárásokkal? Egyébként szüksége is lesz a kedves betegnek a megmaradt egészségére, mivel az alantas politika által fizetett szakértők nemfognak mellé állni az biztos! Annál jobban féltik ,az állásukat! A bírók pepidig vajmi keveset értenek, vagy nem is akarnak érteni hozzá! Persze tisztelet a kivételnek! Mert még vannak becsületes bírók is ép úgy mint független igazságügyi orvosszakértők! Persze e rendszerben ez kevés a mai igazságszolgáltatáshoz!”
 • 3. Truder 2009. május 26. 14:14
  „Nagyon sajnálatos ügy,de igaza van Primaxnak abban,hogy nehéz kideríteni,hogy hol,ki hibázott.Ha egyáltalán hibázott.Egy daganatos betegségben sok minden körülmény közbejöhet,és nem kell feltétlenül műhiba,hogy így járjon az ember.Jobbulást a hölgynek!”
 • 2. Primax 2009. május 26. 08:37
  „girzelda #1 !
  Gondolom, több-szakvizsgás, gyakorlott sebész vagy...
  Necces dolgok ezek, mert "nehéz" bebizonyítani, hogy ki - és hol/mikor - hibázott. Ha hibázott egyáltalán, de ezt - majd - az illetékes fórum megvizsgálja és eldönti, ha kell.
  Politikát pedig - ebbe is - belekeverni egyszerűen bunkóság.
  A hölgynek jobbulást, és épüljön fel !
  Ha pereskedni akar, azt csak egészségesen tegye, mert hosszú lesz és fárasztó...”
 • 1. girzelda 2009. május 26. 08:27
  „Ma már természetes, hogy a kórházakban sem lehet megbízni? Már ott sincsenek felelősök az elvégzett munka minőségéért? Ezek is e kormánytól tanultak,vették a példát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszorítások: Jövő májustól két évre csökken a gyes

A 2010. május elseje után születő gyerekek esetében két évre csökken a gyes időtartama. Tovább olvasom