Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Csak vasalni ne kellene!

A vasalás vezeti a legkevésbé kedvelt házimunkák listáját – derül ki az egyik műszaki világcég felméréséből. A több mint tízezer megkérdezett – akiknek 89 százaléka 18-50 év közötti nőkből állt – 44 százaléka állította, hogy ennek a házimunkának áll neki legnehezebben.
A vasalás vezeti a legkevésbé kedvelt házimunkák listáját – derül ki az egyik műszaki világcég felméréséből. A több mint tízezer megkérdezett – akiknek 89 százaléka 18-50 év közötti nőkből állt – 44 százaléka állította, hogy ennek a házimunkának áll neki legnehezebben. Ezt követte 40 százalékkal az ablakpucolás, majd 9 százalékkal a mosogatás, „legkevésbé zavaró" házimunkának pedig a porszívózás bizonyult 7 százalékkal.

A felmérés szerint a válaszadók 38 százaléka hetente átlagosan 1-2 órát tölt vasalással. Huszonhat százalékuk kettő, 15 százalékuk pedig hetente három órát vasal. Négyszázhetvenöt olvasó jelezte, hogy csak végszükség esetén veszi kezébe a vasalót, amikor már nincs olyan ruha a szekrényében, amit felvehetne. A kérdőívet kitöltők 59 százaléka szerint ingből gyűlik össze a legtöbb vasalatlan egy hónapban, s a többség – 71 százalék – ezt tartja a legnehezebben vasalható ruhadarabnak. A válaszadók 56 százaléka tévét néz, 40 százaléka zenét hallgat, 3 százaléka pedig szidja magát, esetleg családtagjait a sok gyűrött ruha miatt.

A cég egyébként új vasaláskönnyítő kondenzációs szárítógépet kínál azoknak, akik neheztelnek erre a házimunkára. A készülékek vezető fejlesztője bevezette azt az egyedülálló technológiai újítást, amelynek segítségével a szárítógép gőz használatával csökkenti a vasalás szükségességét, vagy legalábbis időigényét. A ráncok és gyűrődések csökkentésére tervezett speciális gőzölési programokkal a szárítógép képes felére csökkenteni az átlagos vasalási időt, sőt esetenként szükségtelenné is teszi a vasalást a textil minőségének, kidolgozásának és a fogyasztó igényének függvényében. A készülék további előnye, hogy a csak vegyileg tisztítható ruhák esetében is lehetővé teszi a ruhák felfrissítését és szagmentesítését. A szárítógép rendkívül gyors: mindössze húsz perc alatt gyűrődésmentesít öt-hat inget, vagy felfrissíti a kosztümöt – adta hírül a cég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom