Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Csak jövőre javítható a hídhiba

„ Az 1-es főút Győrből kivezető szakaszán, a Rába-hídon hónapok óta kint van az »úthiba« és a sebességkorlátozó tábla, de nem történik semmi. Kijavítják egyáltalán?”

Nyár elején került ki a tábla a hídra, ahol az áthaladók csak egy kis bukkanót érzékelnek, a hiba azonban ennél sokkal komolyabb. Wimmer Józseftől, a Magyar Közút Kht. Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Igazgatóságának főmérnökétől megtudtuk, hogy a híd úgynevezett dilatációs szerkezete sérült meg – ez biztosítja a hőmérséklet-ingadozás miatt bekövetkező tágulás, illetve zsugorodás miatti mozgás követését –, s a hiba javítása komoly munka. Bár áthaladva csak egy apró zökkenés érezhető, a sebességkorlátozásra azért van szükség, mert egy nagyobb jármű, például kamion, nagy sebességű áthaladáskor megbillentheti a dilatációt fedő lemezt, így az utána haladó jármű balesetet szenvedhet.
Egyelőre nem tudni, hogy a teljes dilatációt cserélni kell, vagy csak szerkezeti elemcserére lesz szükség – mindkét esetben többmilliós nagyságrendű munkáról van szó –, de mindegyik műveletet terveztetni és engedélyeztetni kell, a kivitelezés pedig közbeszerzési eljárást követően kezdődhet meg, aminek határideje önmagában 90 nap. Jelenleg a hiba okát keresik a szakemberek, ezt követheti a tervezés és a javítás, igaz, a rossz idő beköszönte miatt már csak jövőre; addig is a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Kht.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom