Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Csak játék volt a diákverés?

Játék volt az elhíresült debreceni diákverés; a helyi Bocskai-iskolában nem történt brutális verekedés – ismertette a fegyelmi vizsgálat eredményét az érintett iskola igazgatója.
A március elején történt eset országos visszhangot keltett, miszerint hatodik osztályos általános iskolai diákok brutálisan megverték egyik társukat, amiről mobiltelefonnal videofelvétel is készült. A sértett gyermek szülei a rendőrségen feljelentést tettek az ügyben, mivel állításuk szerint gyermeküket rendszeresen érték atrocitások.
Az iskola igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a tantestület tagjaiból alakult öttagú fegyelmi bizottság meghallgatta a szülők jelenlétében a gyermekeket, a videofelvételt pedig igazságügyi műszaki szakértő értékelte. Megállapították, hogy „nem történt brutális verés, mindössze játék volt a felvételen rögzített eset”. A szakértői vélemény szerint a rúgásokat csak imitálták a diákok, és azok nem érték el az egyébként földön fekvő diákot.
A város oktatásért felelős alpolgármestere hozzátette: a hasonló esetek elkerülésére a város iskoláiban megszigorították az ügyeleti rendszert, ő maga pedig levélben kérte az oktatási ombudsmant az iskolai mobiltelefon használatáról kapcsolatos állásfoglalásra. Az ügyben a rendőrségi vizsgálat még jelenleg is folyik.
A megvert diák édesapja közölte: továbbra is fenntartják a véleményüket, miszerint a gyermeküket megverték, nem játékról volt szó csupán. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben az utánpótlás

Az SC Sopron két legfiatalabb korosztálya, az U8-as és U9-es csapat egymás közötti csatája előzi meg… Tovább olvasom