Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Csak egy a kérdés?

Lássuk! Hadd kezdjem egy kérdéssel! Megmérte a vérnyomását? 130/80 alatti? Na, akkor még egy kérdés. Elégedett volt vele? Akkor mérje rendszeresen! Ha otthon, nyugalomban „mindig” 130/80 alatti, akkor nincs magasvérnyomás-betegsége vagy … igen, igen (!) … vagy önnek jól kezelt magasvérnyomás-betegsége van. Én ez esetben is nagyon-nagyon örülök. Ön is örülhet és örömmel ellenőrizheti tovább, hogy tökéletes marad-e a beállítása. Ha kezd az ideális fölé emelkedni, nosza, konzultáljon családorvosával és „nyomják vissza” az ideális tartományba!

Persze, ha a vérnyomása „tökéletes”, attól még lehet vérzsír- vagy cukorbetegsége! Ha magasvérnyomás-beteg (akár ideálisan beállított vérnyomás mellett is), az átlagnál hamarabb számolhat vérzsír- vagy cukorgondokkal. Hogy bonyolítsam a helyzetet, ha cukorbeteg, akkor vérnyomás- és vérzsírproblémát kell keresnie! Sőt (érzem, már kitalálta), ha „csak” a zsírral van valami baj, akkor rögtön kezdje el a vérnyomását ellenőrizni és a cukorhelyzetét tisztázni! Bizony-bizony, minden mindennel összekapcsolódhat! Ez a „sok minden” pedig nagyon gyakran túlsúllyal kapcsolódik össze. Sokszor a túlsúly előrehozza a „többi baj” megjelenését! Biztosan feltűnt már, hogy a dohányzásról még csak szót sem ejtettem. A dohányzás, ha „bármivel” problémája van (akár cukor, akár zsír, akár testsúly, akár vérnyomás), valóban ostor az érelmeszesedés felé rohanó lovainak. Fékezze meg a lovait! Dobja el az ostort!
Szeretne mindehhez egy jó kapaszkodót? Akkor jöjjön el az érvonathoz! Én is várom április 6-án, 7-én és 8-án, 10 és 18 óra között Sopronban, a pályaudvaron. Igen! Hozzánk is eljön az érvonat! Hozza el családját! Segítsen, hogy segíthessek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-döntés az Irán elleni szankciókról

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn az Irán elleni ENSZ-szankciók… Tovább olvasom