Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Csak a város dönthet a buszokról

Miért szenvednek megkülönböztetést a Sáráson lakók a 16-os busz óránkénti közlekedése miatt? A járatok késnek, egyik vonalhoz sem igazodnak. 300-an várjuk a választ!

Első körben a Kisalföld Volán vezérigazgatójához, Pócza Mihályhoz fordultunk a válaszért, ő azonban – ahogy korábban több hasonló olvasói panasz kapcsán is – elmondta, hogy a helyi buszjáratok közlekedésének megváltoztatása nem a busztársaság, hanem a győri önkormányzat hatásköre.
– A járatokat mi a várossal kötött szerződésnek megfelelően üzemeltetjük, s az önkormányzat kérésére változtathatunk csak a menetrenden, akár járatsűrítésről, akár az indulási időpontok meghatározásáról van szó – tudtuk meg az igazgatótól, aki azt tanácsolja a sárásiaknak, hogy forduljanak helyi képviselőjükhöz vagy közvetlenül az önkormányzathoz. A társaságnak egyébként két évvel ezelőtt volt egy olyan elképzelése, hogy az egyébként nagyon alacsony kihasználtságú 16-os járat és a vele egyes közös szakaszokon közlekedő 11-es busz közlekedését összehangolja, azaz időben jobban elosztja a járatokat, hogy ne egyszerre közlekedjenek, ebbe azonban akkor a város nem ment bele. Ilyen esetekben egyébként is gyakori – mivel a buszok több választókerületen is keresztülhaladnak –, hogy a kerületek képviselői nem tudnak megegyezni a változtatásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom