Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Csak a Parlament legyen a munkahelyük!

Folytatás az 1. oldalról.

A javaslat összeférhetetlenségi szabályok drasztikus szigorításával kizárólagos főállássá tenné a parlamenti képviselőséget. Azt a szabályt kívánja megváltoztatni, amelyet a Horn-kormány idején szavazott meg a parlamenti többség, addig sem volt lehetséges ugyanis, hogy az Országgyűlés tagja mondjuk polgármester is lehessen.
A liberális politikus tegnap nyújtotta be indítványát a képviselők jogállásáról szóló törvény módosítására.
Javaslata szerint a parlamenti képviselők más kereső foglalkozást nem folytathatnának.
A parlamenti tagsággal összeférhetetlennek minősítené az önkormányzati képviselőséget (ideértendő a megyei közgyűlés elnöki posztja is) és a polgármesterséget. Ez a rendelkezés 2010-től, a következő parlamenti ciklus kezdetétől lenne hatályos, addig e tisztségekért is kaphatnának díjazást az érintettek. Az indítvány teljesen megszüntetné azt a lehetőséget is, hogy országgyűlési képviselők állami, önkormányzati gazdasági társaságokban vezető tisztséget, vezetőtestületi, felügyelőbizottsági tagságot vállaljanak.
A megye parlamenti képviselői közül ebben a pillanatban hatan lennének érintettek: megyei közgyűlési tagsága miatt Szakács Imre (Fidesz–KDNP) elnök, Firtl Mátyás (Fidesz–KDNP) alelnök, Kránitz László (MSZP), Molnár Csaba (MSZP) és Medgyasszay László (Nemzeti Fórum), Szijjártó Péter (Fidesz–KDNP) pedig a győri közgyűlés tagjaként.
Az előző ciklusban még többen voltak tagok a parlamentben és helyi önkormányzatban egyszerre, a tizenháromból kilencen. A megyei közgyűlésben az elnök és három alelnök: Szakács Imre, Firtl Mátyás, Medgyasszay László és Ivanics Ferenc (Fidesz), tagjai közül pedig Papp János (Fidesz), Kránitz László és Papp József (MSZP), ő Csorna polgármestere is volt egyben. Miként polgármesterség mellett dolgozott a parlamentben Győrből Balogh József (MSZP), Mosonmagyar-

óvárról pedig Stipkovits Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mivel küzd a téli depresszió ellen?

Tovább olvasom