Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Csak a blokk segíthet

Egy fiatal pár győri bevásárlókörútján lopás gyanújába keveredett: állításuk szerint a fiú születésnapjára vett pár ezer forintos borotválkozópengét tartalmazó csomagot az Intersparban kifizették, vasárnap ezt a Tesco hipermarketben mégsem sikerült az őrök számára egyértelművé tenniük.
A fiatalok a hétvégi bevásárlást az Intersparban intézték, majd a Tescóban cipőt kerestek. Nem vettek semmit, de kifelé megtalálták táskájukban a borotvát, melynek a blokkját az Intersparban felejtették. Egyikük visszasietett érte és meg is találta, ám az azon szereplő időmegjelölést az őrök gyanúsnak találták, ezért elkobozták a borotvát és jegyzőkönyvet vettek fel, amit a fiatalok a „ lopás alapos gyanúja ” , és a „ tetten érés ” kifejezések miatt nem írtak alá.

Igazolt vásárlás

A gyanú árnyékába kerülők nehezményezik, hogy a kasszasor előtt őrök kíséretében kellett végigmenniük, zsebeiket kiüríttették és a kamerafelvételek vizsgálatát hiába kérték. Az Interspar dolgozói próbáltak segíteni: írásban igazolták a vásárlást. Az általuk kiadott blokkon a napi dátum mellett a 12 óra 7 perc szerepelt, ez pedig azt jelenti, hogy 11 óra 7 perckor fizettek pénztáruknál a fiatalok, mivel rendszerük már a nyári időszámítás szerint működik.

Feljelentés helyett

A Tesco központjának lapunkhoz eljuttatott álláspontja alapján az áruház biztonsági őrei a jogi előírásoknak megfelelően jártak el. Mivel a fiatalok nem vásároltak, távozásukkor megnézték táskájukat, melyben felbontatlan borotvát találtak. A blokkon az ellenőrzésnél későbbi időpont szerepelt és még az árujelző kapu is „ becsipogott ” . Ezért vettek fel jegyzőkönyvet és tartották vissza az árut az őrök. Az igazolás kézhezvétele miatt a Tesco nem tesz feljelentést, visszaadták a borotvát a vásárlóknak, akiktől elnézést kértek.
Az áruházlánc tájékoztatójában arra is kitér, hogy az üzleteiben készülő kamerafelvételeket az adatvédelmi törvény szerint csak az illetékes hatóság tekintheti meg, használhatja fel alapos gyanú esetén. Emellett a kereskedőcég felhívja arra a vásárlók figyelmét, hogy ha nem őrzik meg blokkot, akkor a máshol vásárolt holmit érkezéskor mutassák be az őröknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik a Széchenyi hitelkártya

A kormány közlésével ellentétben várhatóan nem májusban, hanem csupán június végén jelenik meg a Tovább olvasom