Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Csak 2020 után folytatódik az M0-s építése

A következő lépésben környezeti hatástanulmányt kell készíteni, ez 2016 őszére várható.
Az M0-s autóútnak a 10. számú főúttól az 1. számú főútig tartó továbbépítése csak a 2020-2027. közötti uniós költségvetési ciklus első felében indulhat el - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Az M0-s említett szakaszának nyomvonalára előzetes környezeti vizsgálati dokumentáció készült, amely 5 lehetséges alapváltozatot, illetve azok kombinációit tartalmazza. A környezetvédelmi hatóság erre adott véleménye alapján a következő lépésben környezeti hatástanulmányt kell készíteni.

A hatóság véleményében foglaltak alapján a hatástanulmány 3-4 lehetséges változatot vizsgál majd részletesen. A jelenlegi ütemezés szerint - eredményes közbeszerzés és a forrás rendelkezésre állása esetén - a környezetvédelmi engedély megszerzése 2016. őszére várható.

A nyomvonal-változatok a 11. számú főút és a 10. számú főút végcsomópontjától indulnak, innen - különböző vízszintes és magassági vonalvezetéssel - egy körülbelül 500 méter széles sávban haladnak a főváros közigazgatási határának térségében. A nyomvonal hossza mintegy 18 kilométer, aminek több mint a fele - szakaszosan - alagútban vezet. A nyomvonallal érintett települések: Solymár, Budapest II. kerület (Pesthidegkút, Budaliget), Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs.

Az M0-s folytatása 2x2 forgalmi sávos, leálló sávval ellátott lesz. A két pályát elválasztó sáv különíti el egymástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó lesz Belgrádban

Kora délután tartják a magyar és a szerb kormánytagok csúcstalálkozóját, amelyet kétoldalú… Tovább olvasom