Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Csajokkal a csúcson

Egy szalmabálán fekvő, magát tejjel csorgató lány fotójával első díjat nyert két győri fotós.


Kattintson a képre : A győztes fotó
A duó évek óta készít aktképeket, s hamarosan a világhírű magazinban találkozhatunk a munkájukkal. Összesen félezer beküldött fotóval ötvennél is többen jelentkeztek a rangos Penthouse magazin aktfotópályázatára, köztük lelkes amatőrök és igazi profik egyaránt. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű kiválasztani a legjobbakat – már csak a műfaj szubjektivitása miatt sem –, abban azonban egyetértettek a zsűritagok, hogy a győri fotóspáros, Lósz József és Kovács Róbert munkája megérdemli az első díjat: 300 ezer forintot, szerződést egy fotósorozatra a lapban és egy luxuskarórát.

A képek elbírálásánál igencsak magas volt a mérce, a szigorú szempontoknak nem volt könnyű megfelelni. Pósa Árpád, a magazin főszerkesztője elmondta: nem szexfotókat, hanem – a lap szellemiségének megfelelően – finoman erotikus művészaktokat, inkább sejtelmes, mintsem mindent megmutató képeket vártak. Olyanokat, amelyek megmutatják a női test természetes szépségét. Ezeknek a kívánalmaknak a pályázók kétharmada ugyan megfelelt, sokan azonban elbuktak a technikai kidolgozottságon.
 
Nemcsak pénz, lehetőség is

– A pályázatnak nem titkoltan az volt a célja, hogy felfedezzünk új tehetségeket, s kiugrási lehetőséget kínáljunk nekik – mondta Pósa Árpád. – Az első helyezettek fantasztikus képeket küldtek be, s jövő év elején elkészülhet az első közös munkánk.

József és Robert neve nem ismeretlen Győrben, hiszen évek óta fotóznak lányokat. Legtöbbjük nem profi modell, hanem hétköznapi lány, aki barátját szeretné meglepni az erotikus képekkel, vagy egyszerűen csak kíváncsi, mit hoz ki belőle egy profi csapat.

A magazin díja a két fotós többéves közös munkájára tette fel a koronát. Három éve József, a duó idősebb tagja véletlenül találkozott Róbert egyik fotójával, amely a fiú barátját ábrázolta, „ördögi formában" – a digitális tecnikának köszönhetően – kék szemekkel, lángnyelvek között. Amikor találkoztak, rögtön felmerült a közös munka ötlete, s ma már „szájhagyomány" útján terjed munkáik híre. Kettőjük közül József a megfontoltabb, nyugodtabb, így nagyszerűen kiegészítik egymást a „pörgősebb" Róberttel. Az ízlésük azonban annyira egyforma, hogy utólag sokszor maguk sem tudják, megállapítani, egy-egy beállítás melyiküket dícséri.
 
Kattintson a képre >>

Nem kell mindent megmutatni

Hogy milyen a jó akt? A legfontosabb, hogy soha nem közönséges, nem frivol – ebben mindkét fotós egyetért, hozzátéve, hogy a „kevesebb néha több", azaz nem kell okvetlenül mindent megmutatni, hogy kellően izgalmas legyen a végeredmény.

– A jó fotóhoz rengeteg körülménynek kell passzolnia: a helyszínnek, a kiegészítőknek, a technikának, az utómunkának, s persze elsősorban magának a modellnek – avat be a kulisszatitkokba Lósz József, aki szerint minden képet, minden beállítást a modell egyéniségére kell „rászabni". Vannak persze jó értelemben vett sablonok: bizonyos testtartások, mozdulatok, amelyek segítenek kihozni a lányok legelőnyösebb oldalát, s persze nem elhanyagolható a digitális utómunka, a retusálás sem, hiszen kevés a tökéletes alakkal megáldott modell. Mindez azonban mit sem ér, ha nem átgondoltak a kompozíciók, hiszen a munka „fejben" kezdődik.


 A Kisalföld Vasárnap Reggel előfizetési árai:
 
1 havi előfizetés: 399 forint
3 havi: 1.197 forint
6 havi: 2.394 forint
12 havi: 4.788 forint

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mécsestartó filccel

Egy egyszerű üvegpohár és barkácsfilc az alapja ennek a bájos, könnyen elkészíhető mécsestartónak. Tovább olvasom