Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Cozma-gyilkosság - Több hírt is cáfol a rendőrség

A Cozma-gyilkossággal kapcsolatban a sajtóban megjelent hírek pontosítása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden este közleményt adott ki.
A rendőrség cáfolja, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére a gyilkosságot megelőzően a veszprémi Patrióta Lokálból bejelentés érkezett volna, vagy hogy ott szolgálatban lévő rendőr járt volna. A rendőrség arról is beszámol ugyanakkor, hogy a szórakozóhelyen, illetve az utcában szombaton éjjel négy, szolgálaton kívüli rendőr járt, akiket az ügyben már tanúként kihallgattak. Az egyik szolgálaton kívüli rendőr a bűncselekmény idején is a szórakozóhelyen volt. A rendőr a kiérkező kollégáinak felfedte kilétét, és vallomást is tett, de a gyilkossággal kapcsolatban nem volt használható információja. A bárban egy másik rendőr is szórakozott, de ő fél órával az események előtt hazament. A rendőrség cáfolja, hogy őt bárki elküldte volna a szórakozóhelyről.

A másik két szolgálaton kívüli rendőr egy másik társasággal, az utcai események időpontjában érkezett csak a helyszínre. Mindketten ott is maradtak a szolgálatban lévő kollégáik megérkezéséig. A rendőrség a közleményben cáfolja azt is, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó rendőr a roma társasággal érkezett, annak tagja volt, illetve a bűncselekmények elkövetésének éjszakáján, valamint azt megelőző időben biztonsági őrként dolgozott volna. A szórakozóhelyen tartózkodó bíró kihallgatása már korábban megtörtént, mint ahogy az arról szóló hírek megjelentek volna. Az igazságügyi szakértői boncolást, a sajtóhírekkel ellentétben nem a rendőrség szakértői - mivel ilyenek nincsenek - hanem független igazságügyi orvos szakértők végzik. Az eljárásról készült jegyzőkönyvbe - a nyomozóhatóság tagjain kívül - a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott személyek, például a védők tekinthetnek be, arról az ott meghatározottak szerint kaphatnak másolatot.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből az is kiderül, hogy a bűncselekmény időpontjában Veszprémben nem négy, hanem tizenegy rendőr dolgozott közterületen, majd a gyilkosság bejelentése után a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állományát is soron kívül berendelték.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. PrettyWoman 2009. február 25. 16:44
  „Hát hétfőn a Kék fényt nézve én is arra gondoltam, ebben az országban fordítva üljük meg a lovat. Még a rendőr a hibás, hogy lelőtte a ganét? Ja, mert anyucika feljelenti a rendőrt, mert rálőtt. Előtte fel lett szólítva, ha jól tévedek, hogy feltartott kézzel szálljon ki a kocsiból. Meg kellett volna várni, míg keresztül hajt mindenkin? Aztán meg árulja a hasist esetleg már 14 éves gyerekeknek is. Mert anyuci szerint a srác nem is tudott arról, hogy volt 1 kg hasis a kocsiban. Persze, hogy nem tudta. Azért találkozott az elhagyott parkolóban a társával (már régóta figyelték őket), mert biztos sakkozni akartak, vagy barchóbázni. Nem értem, hogy miért a zsiványt kell mindig védeni. Már országokban kábszer-terjesztésért halál jár.
  Egyébként egy valamit nem értek. Utolsó előtti bekezdés a boncolásról, hogy kik végzik. Bla-bla. Milyen boncolásról van szó? Cozmát már régen eltemették, hagyományos temetéssel. Akkor mit lehet most boncolni. Vagy kit? Ti ezt értitek? Szerintem rendesen eltemették. Nem hiszem, hogy csak hazavitték koporsóban, elbúcsúztak tőle és visszaszállították a földi maradványait ide. Ezt nem értem, tényleg.”
 • 20. gagarin 2009. február 25. 16:21
  „Hunicum: itt a cikk:http://www.propeller.hu/belfold/374378-romak-tamadtak-rendorokre-utottek-rugdostak-a-zsarukat
  Hát a fegyverük mire való? Levegő aztán mint Zámbó Jimmy Bumm a fejbe!!!!!
  Vagy az átkosba előbb az ember aztán a levegő! / határőrség /”
 • 19. HarconaMarcos 2009. február 25. 14:52
  „#12 - hát ez aztán az ezaztán! Megpróbálhatnák ugyanezt amerikai rendőrökkel. Az volna az utolsó rúgásuk.
  Egyik nap hallottam, hogy 3 éve csesztetik azt az őrnagyot, aki még az előtt le merte lőni a kábszerdílert, mielőtt keresztülhajtott volna a társán. (Gondolom normális helyen annyi lett volna az ügy, hogy leírja pontosan az akciót, és hogy mit miért csinált.)
  Perszehogy nem mernek a fegyverhez nyúlni. Az sem volna jó, ha össze-vissza lövöldöznének, de az sem normális, hogy a (c) - teccikérteni: roma - család simán lepofozza a rendőrt.
  Lábon lőni az elsőt, aztán a második már gondolkodhat is, hogy ő is akar-e egyet.
  A képlet egyszerű: nem - tá-mad-juk - meg - a - rend - őrt. Még akkor sem, ha kisebbség vagyunk. Erre kell őket megtanítani.”
 • 18. Hunicum 2009. február 25. 14:28
  „A tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatba 2- 3 embert keres a rendőrség.
  MI VAN?!
  Most kettőt vagy hármat? Vagy a három gyanúsítottból csak kettőt keres? A harmadikat miért nem kell keresni? Nem fogtál még el.”
 • 17. s.margit 2009. február 25. 14:20
  „A kutya nem harapja meg a másikat.”
 • 16. Hunicum 2009. február 25. 14:16
  „Fogadjunk, hogy nem lesz fent ez a cikk itt!”
 • 15. Szilágyi_Zsolt 2009. február 25. 14:05
  „Kiskun, ez aztán marha jó! Szóval mi védjük meg azokat, akik azért vannak, hogy minket megvédjenek?! Ez már aztán tényleg tragikomédia!”
 • 14. Kiskun 2009. február 25. 13:35
  „Rendőrökre támadt egy roma család a siófoki Tesco áruház parkolójában. A Sonline.hu információi szerint a járőrpáros azért akarta igazoltatni a család egyik tagját, mert autójával szabálytalanul a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre állt.
  Ezen az intézkedésen azonban annyira feldühödtek, hogy a hat roma személy - négy felnőtt és két gyermek - azonnal nekitámadt a rendőröknek. Ütötték, rugdosták, karmolták őket, a csetepatéba a két gyermek is bekapcsolódott. Szemtanúk elmondása szerint több, az áruházba tartó vásárló sietett a rendőrök segítségére.”
 • 13. Kiskun 2009. február 25. 13:34
  „Ott tartunk, hogy a rendőrség nem képes megvédeni a Magyar állam polgárait! Még saját magukat sem tudják megvédeni? Itt nem szamurálykardos támadók voltak, "csak" egy cigány család két gyerekkel.
  A szerencsétlen terrorista számítástechnikust, hazafelé a bevásárlásból, kezében két fél literes tejjel megfektették a terrorelhárítók! Keményen! Itt meg ???!!”
 • 12. Kiskun 2009. február 25. 13:26
  „Sonline.hu 2009. február 25. 11:07 Romák támadtak rendőrökre: ütötték, rugdosták a zsarukat
  Az egyenruhások nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség indítványozta a társaság három tagjának előzetes letartóztatását.
  Az ügyészségtől kapott információink szerint az elmúlt évben megnőtt a hivatalos személyek elleni erőszak száma. Míg 2007-ben ,,csak" huszonkettő ilyen esetet jelentettek, addig 2008-ban harminchármat. 2004-ben huszonegy, 2005-ben 25, 2006-ban pedig huszonegy alkalommal ért támadás hivatalos személyt.”
 • 11. arrabonai 2009. február 25. 13:22
  „A bűncselekmény időpontjában tizenegy rendőr dolgozott közterületen... Veszprém vonzáskörzete kb. 85-90ezer lakost jelent. Ez azt jelenti, hogy a gyilkosság időpontjában úgy 8000 emberre jutott egy aktív rendőr. Ha a körzeti megbízottak is éppen az utcán voltak, akkor is legfeljebb 7ezer emberre jutott egy rendőr. A többiek állandóan a Kossuth teret őrzik civilben?”
 • 10. árpádsávos 2009. február 25. 13:15
  „QRVA ORSZÁG, QRVA RENDŐRSÉG!”
 • 9. alika 2009. február 25. 12:37
  „XXI. század. Magyarország. Vérlázító.
  Ezt mi tűrjük?”
 • 8. Kabóca 2009. február 25. 09:06
  „Miért van olyan érzésem, hogy amit hevesen cáfolnak, az valójában mégis igaz?”
 • 7. Freddy01 2009. február 25. 08:39
  „Dicséret és milliárdos jutalomeső

  Több mint egymilliárd forint jutalmat osztottak ki tavaly a rendőrségnél, illetve a rendőrséget irányító Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál (IRM) - közölték a Magyar Nemzettel az érintett szervezetek. Ebből 214 millió forintnyi prémiumot az IRM dolgozói között osztottak szét.
  A hivatalos magyarázat szerint tavaly ,,számos olyan nagy horderejű intézkedést készítettek elő, illetve valósítottak meg, amelyek jelentős, az általánosan elvárható mértéken felüli erőfeszítéseket igényeltek a minisztérium dolgozóitól".”
 • 6. pampus 2009. február 25. 06:51
  „Azt hiszem van erre egy jó közmondás: "a fejétől bűzlik a döglött hal"! Persze a vezetői elit pedig már megszokta a bűzt, hisz már régóta ebben él.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. február 24. 23:24
  „Kisróka, nem gáz-, géppisztolyt kell itt már lassan szerezni.”
 • 4. Intel 2009. február 24. 22:13
  „Nevetséges.
  Ott van egy rendőr aki fosott és semmit se látott...
  Na ilyen rendőrök vannak az állományba, mert az idősek elmentek, és az ujjoncok, meg szart se érnek...
  Nincs kitől tanuljnak...
  Na meg a 20kg-os rendőr mit, mert volna tenni ezek ellen?
  A rendőrség igen is fél!!!

  Sajnos a magyar rendőrség totál szét esett, és óriási problémák vannak!!!”
 • 3. kalle11 2009. február 24. 21:59
  „Van aki még hisz ezeknek??? Hányadék banda.”
 • 2. comet 2009. február 24. 21:31
  „Cozma meggyilkolása rávílágított hogy nagyon nagy bajok vannak a rendőrségnél és igazságszolgátatásban. Nem mintha ezt korábban nem lehetett volna sejteni, csak mos feketén fehéren lejött a lényeg. A szörnyű a szörnyűben, hogy ha ez egy mezei magyar állampolgárral történik, a zavaros háttérről biztos nem tudnánk.
  Bár Drazsét és Bence barátját láthatólag nem zavarják a körülmények, még a helyükön vannak.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aprópénzért verekedett és pénzt hamisított

Aprópénzért és cigarettáért vert össze egy 19 éves békési férfi két hasonló korú fiatalembert a… Tovább olvasom