Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Corvinus Egyetem: az intézménynek nincs köze a nyelvvizsgabotrányhoz

A BCE közlése szerint a média által corvinusos nyelvvizsgabotrányként elnevezett nyomozási és vádemelési ügyhöz semmiféle szervezeti kapcsolódása nincs.
A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) közlése szerint a média által corvinusos nyelvvizsgabotrányként elnevezett nyomozási és vádemelési ügyhöz semmiféle szervezeti kapcsolódása nincs, a hírekben közölt összefüggések ezért torzítóak és hitelrontóak.

Az egyetem az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta, hogy az érintett esetek és vizsgáztatók az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Kft.-vel mint szervezővel és megbízóval állnak kapcsolatban, a Budapesti Corvinus Egyetem csak a helyszínt biztosította.

Felidézték, hogy a tavaly október 11-én kiadott közleményükben is tudatták, hogy a BCE által szervezett idegen nyelvi képzések és nyelvvizsgák minden szempontból megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, és illeszkednek az egyetem színvonalas és elismert oktató-kutató tevékenységéhez.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vádirat szerint 2010-től a Budapesti Corvinus Egyetem élelmiszer-tudományi kara nyelvi központjának négy tanára egy másik közreműködővel vizsgázónként 300 ezer forintért elintézte, hogy olyanok is kapjanak nyelvvizsga-bizonyítványt, akik a vizsgakövetelményeknek nem feleltek meg.

Az ügyben tizennyolc ember ellen emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt.

A közlemény szerint az érintetteket bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolják, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele egy évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak ütközött: megszűnt az útzár a 47-esen

Megszűnt a teljes útzár a 47-es úton, Mikepércsnél, ahol egy mezőgazdasági vontató villanyoszlopnak… Tovább olvasom